brojač poseta

понедељак, 18. јануар 2010.

SMS uzbuna: Klinac alarmirao pola Srbije

Policija je otkrila osobu koja je šaljući SMS poruke izazvala lažnu uzbunu koja se digla širom Srbije zbog informacije da saobraćajni policajci kažnjavaju vozače koji nisu potpisali vozačku dozvolu sa 5.000 dinara i četiri kaznena poena, saznaje Press u MUP-u

s
Srbi masovno potpisivali vozačke zbog navodne kazne od 5.000 dinara

DIGAO PANIKU... Srbi masovno potpisivali vozačke zbog navodne kazne od 5.000 dinara

Reč je o mladiću koji je sa kompjutera firme u kojoj je zaposlen poslao oko hiljadu SMS poruka sa netačnom informacijom, koja je ubrzo počela munjevito da se širi među vozačima. Vest su preneli i mnogi mediji, zbog čega je među vlasnicima nepotpisanih vozačkih dozvola zavladala prava panika.

Zbog ove, naizgled pouzdane informacije, juče su skoro svi vlasnici vozačkih dozvola koji to nisu već uradili, stavili svoj potpis na ovaj dokument. Policiji nije prijavljen nijedan slučaj da je neko platio kaznu zbog nepotpisane dozvole, pa je MUP zbog toga vrlo brzo ispitao slučaj i otkrio da je reč o dezinformaciji. Zbog ove neslane šale, koja je izazvala pravu pometnju, protiv mladića koji je širio lažne informacije MUP neće pokretati postupak.

Kako je ranije za Press objasnio Milan Vujanić, profesor Saobraćajnog fakulteta u Beogradu, koji je učestvovao u izradi novog zakona o saobraćaju, vozačka dozvola bi trebalo da ima potpis, ali nepotpisivanje dozvole nije kažnjivo.

Нема коментара: