brojač poseta

четвртак, 14. јануар 2010.

Pucao na policajca u Beču

Austrijska policija intenzivno traga za državljaninom Srbije Mihajlom Vasićem (33), koji je juče pucao na policajca u Beču, kojeg je teško ranio.

U roku od 24 sata policija je uspela da utvrdi da je Vasić lice koje je prilikom bekstva pucalo na čuvara reda i za njim je raspisana međunarodna poternica uz nagradu od 10.000 evra.

Vasić je u utorak veče ispalio tri hica u 27-ogodišnjeg policajca, kojeg je teško ranio, i koji se i dalje nalazi u stanju opasnom po život.

Kako je ustanovljeno, protiv Vasića postoji zabrana boravka u Austriji, što bi mogao biti i razlog zbog kojeg je pobegao od patrole koja je pokušala da zaustavi vozilo kojim je upravljao.

Vasić je u Austriju došao kao podnosilac molbe za dobijanje azila i decembra 2008. je proteran. Nakon toga je dospeo ilegalno u Austriju.

Prema podacima policije, on je bio pred sudom, zbog prevare, provale i nanošenja telesnih povreda, poslednji put u septembru prošle godine.

Osumnjičeni je prilikom bekstva ostavio vozilo marke "BMW 5". To vozilo, kako tvrde mediji, nalazi se na spisku potrage policije jer se dovodi u vezu sa pljačkama i krađama.

Povređeni policajac je još u stanju opasnom po život, ali je stabilizovan nakon višečasovne operacije.

Vasić je policajca pogodio dva puta, pri čemu je jedan metak pogodio butinu, a drugi trup.

Нема коментара: