brojač poseta

уторак, 26. јануар 2010.

Mafijaški rat u Inđiji!

Posle ubistva Aleksandra Vujinovića (20), meštani Inđije strahuju da tek predstoje sukobi narko-grupa oko primata na tržištu droge. Prava meta atentata Nikola V. (21) u dosijeu ima 36 krivičnih dela!

1
Sačekuša u centru inđije... Napadači iz kola u pokretu  pucali u Nikolu V.
Sačekuša u centru inđije... Napadači iz kola u pokretu pucali u Nikolu V.

Posle krvavog obračuna u centru Inđije kada je ubijen Aleksandar Vujinović (20), meštani strahuju da će se nastaviti sukob narko-grupa u ovom gradu! U sačekuši je greškom ubijen Vujinović, a prava meta atentata je Nikola V. (21), koji u policijskom dosijeu ima 36 krivičnih dela!

Aleksandar Vujinović ubijen je 12. januara, oko ponoći na uglu ulica Novosadske, Milana Rakića i Đorđa Vojnovića. Na Vujinovića i njegovog druga Nikolu V. (21) koji je upravljao džipom „micubiši pajero", dvojica napadača su pucala iz „mercedesa" u pokretu. Nikola V. u ovom sukobu nije ranjen. On je u policiji kao napadače identifikovao Dušana J. (29) iz Beograda i Bojana R. (29) iz Inđije. Policija kao moguć motiv obračuna navodi sukob dve suprotstavljene grupe mladića u Inđiji.

Pretučen bejzbol palicom

- Nikola V. je odranije poznat policiji. Njegov dosije je već „prebukiran" iako ima samo 21 godinu. Za sada se sumnjiči za 36 krivičnih dela!

2

Nikola V.: Terali me da prodajem drogu!

Nikola V. tvrdi za Press da nije prodavao drogu, već da je šef lokalne narko-grupe pokušao da ga prisili da rastura narkotike u svom klubu!

- Napadači koji su pucali na mog druga Aleksandra hteli su mene da ubiju! Metak je pogodio sedište i slučajno me promašio. Ceo automobil su mi izbušili! Posle ubistva dobijam pretnje i zbog toga ne izlazim iz kuće. Cela priča o prodaji droge u mom klubu je pokušaj lokalnog narko-bosa i njegovih ljudi da se operu u novinama - tvrdi Nikola.

On kaže da su problemi počeli kada su narko-dileri pokušali da ga prisile da đacima prodaje narkotike.

- Glavni narko-bos u Inđiji dolazio je kod mene i pokušao da me prisili da rasturam drogu, jer se moj lokal nalazi u blizini škole. Kada sam se prvi put usprotivio, pretili su mi. Kada sam ih odbio i drugi put, pretukli su me toliko da sam na glavi imao 38 kopči! Posle svega su pucali na mene i ubili mog druga! Hteli su da mi uzmu lokal jer se nalazi u centru grada. Lokalni narko-bos je u Inđiji već godinama glavni čovek za sve prljave poslove i niko mu ništa ne može, jer je u dilu s lokalnim moćnicima. Posle svega što se dešavalo, ubijen je nedužan mladić, samo zato što je bio u mom društvu - kaže Nikola.

Evidentirano je da je umešan u 20 raznih vrsta krivičnih dela, jedno razbojništvo, kao i tri tuče i nanošenje telesnih povreda. Osim ovih krivičnih dela, sumnjiči se da je osam puta bio akter drskog i siledžijskog ponašanja i da je četiri puta zatečen u besposličarenju. Zbog ovoga se ne isključuje mogućnost da su hici bili namenjeni njemu. Od letos je u sukobu sa osumnjičenim Bojanom R., tako da se i to ispituje kao mogući razlog obračuna - kaže za Press izvor blizak istrazi.

Razmirice između Nikole i osumnjičenog Bojana R. počele su prošle godine.

- Nikola je u jednoj diskoteci na izlazu iz Inđije ošamario Bojana R., a zatim je usledila osveta. Dvadeset dana kasnije, Bojan R. je došao u istu diskoteku sa bejzbol palicom i brutalno pretukao Nikolu. On je u Domu zdravlja izjavio da je navodno pao niz stepenice. Sukob je kulminirao 12. januara. Policija pretpostavlja da je Bojan R. sa Dušanom J. organizovao sačekušu za Nikolu V. Oni su „mercedesom" prišli Nikolinom džipu „micubiši pajero" i zapucali. Prema još nepotvrđenim informacijama, ispaljeno je 12 hitaca od kojih je jedan pogodio Vujinovića koji je sedeo na mestu suvozača - kaže naš izvor i dodaje da je i Nikola te noći bio naoružan i da je pucao.

- Nikoli je odmah posle događaja urađena „barutna rukavica" koja je potvrdila da je na rukama imao čestice baruta i da je pucao. Pištolj iz koga je pucao bacio je, navodno iz straha, ali je izjavio da je pucao u samoodbrani i da je ispalio jedan metak. Veštaci tek treba da utvrde ko je od napadača pucao i kako je smrtonosni hitac pogodio Vujinovića. Džip je prebačen u policijsku stanicu u Inđiji na veštačenje, jer su vrata vozila potpuno izrešetana - objašnjava naš sagovornik.

3
Slučajna žrtva mafijaškog obračuna... Aleksandar Vujinović
Slučajna žrtva mafijaškog obračuna... Aleksandar Vujinović

Gradonačelnik upozoravao

Građani Inđije, koji poznaju aktere ovog obračuna, tvrde da su slutili takav rasplet, jer se u Nikolinom klubu u Inđiji navodno rasturala droga.

- Nije tajna da se u ovom klubu koji se nalazi u blizini srednje škole prodavala droga! Kada je gradonačelnik Goran Ješić gostovao na lokalnom radiju u direktnom programu, slušaoci su se žalili na buku u tom klubu navodeći „da se tamo prodaje droga" i tražili da se to spreči. Međutim, ništa nije preduzeto - rekao je čitalac Pressa iz Inđije koji je insistirao na anonimnosti.

Goran Ješić, gradonačelnik Inđije, kaže da je pre tri meseca načelniku Policijske uprave Sremska Mitrovica Zoranu Smajiću ukazao da u Inđiji postoji problem trgovine drogom, ali da ništa nije preduzeto.

4

- Imenom i prezimenom sam ukazao na mladiće koji se bave prodajom droge. Reč je o grupi od njih sedam, osam koji su ranije bili navijači i pravili ispade na fudbalskim utakmicama. Nažalost, policija i tužilaštvo nisu uradili ništa i bilo je pitanje trenutka kada će se desiti obračun. Ministru Dačiću sam uputio pismo i on je obećao da će posle službenog puta u Ameriku doći u Inđiju da se dogovorimo kako da rešimo ovaj problem - rekao je Ješić.

5
Policija ništa nije preduzela iako sam imenom i prezimenom ukazao na mladiće koji prodaju drogu ... Goran Ješić, gradonačelnik Inđije

Нема коментара: