brojač poseta

четвртак, 21. јануар 2010.

Gazio leš dok je vozio ličnu sekretaricu Slavice Đukić

Goran Jović, koji je u ponedeljak državnim „audijem" pregazio mesto uviđaja, vozio sekretaricu predsednice parlamenta u potpuno privatnom aranžmanu

s
Gazio leš dok je vozio ličnu sekretaricu Slavice Đukić
Slavica Đukić Dejanović, predsednik Skupštine Srbije

Nije izdala nalog za put... Slavica Đukić-Dejanović

Goran Jović, vozač Uprave za zajedničke poslove, koji je u ponedeljak državnim „audijem" u toku policijskog uviđaja prešao preko delova tela nastradalog u saobraćajnoj nesreći, vozio je bez dozvole Branislavu Parezanović, ličnu sekretaricu predsednice parlamenta Slavice Đukić-Dejanović! Jović je juče suspendovan i pozvan na disciplinsku odgovornost, dok je policija protiv njega podnela prekršajnu prijavu. Kako saznajemo, u konsultacijama sa tužilaštvom policija priprema i krivični postupak.

Prema saznanjima Pressa, Jović nije imao odobren nalog za službeno putovanje, a on i Parezanovićeva putovali su u potpuno privatnom, ličnom aranžmanu, zloupotrebljavajući tako skupštinski „audi".

Podsetimo, Jović je na putu Zaječar-Bor, dok je istražni sudija Jasminka Stefanović obavljala uviđaj saobraćajne nesreće, državnim „audijem" zaobišao kolonu vozila, porušio uviđajne markice i prešao preko delova tela mladića koji su, posle tragične saobraćajke, bili rasuti po kolovozu. Zatim je počeo svađu sa sudijom i policajcima koje, prema njihovim svedočenjima, umalo nije povredio, pa se pozvao na imunitet, prvo svoj, koji ne postoji, a onda i na navodni imunitet Branislave Parezanović, koja je pokazala skupštinsku propusnicu?!

Iako je skupštinskim i novinarskim krugovima juče prostrujala informacija da se radi o nedozvoljenom putovanju zbog sumnjive lične kombinacije, u Skupštini tvrde da je istina drugačija:

- Ma, kakvi. Goran je oženjen čovek, otac dvoje dece. Brana je imala obaveze na fakultetu u Zaječaru, zamolila ga da je odveze. To jeste zloupotreba u privatne svrhe i za to niko od nadležnih nije znao, ali to je jedina istina - navode u Skupštini.

a

Jović: Nisam hteo, nisam to uradio, dece mi!

Goran Jović se juče nije odazivao na brojne pozive Pressa. Kako saznajemo, on je kolegama i prijateljima pričao da nije tačno ono što se piše u medijima:

- Pa, nisam lud da gazim preko mrtvog čoveka. Nisam to uradio. Moja greška je što sam bio nervozan i svađao se sa policijom, to priznajem. Nisam to uradio, dece mi! Nije bilo ograđeno kako valja, po propisima... - pričao je juče Jović po Skupštini i Vladi. Kako saznajemo, on je sve ovo ponovio i nadležnim organima.

Branislava Parezanović, sekretarica predsednice Skupštine, nije htela da govori za Press.

Predsednica Skupštine Slavica Đukić-Dejanović kaže da nije izdala putni nalog, niti je dala odobrenje za put.

- Obaveštena sam da je vozač Goran Jović učestvovao u prekršaju na putu Zaječar-Bor, kao i da se u vozilu nalazila i moja saradnica iz kabineta, Branislava Parezanović. Vozač je suspendovan, Skupština je preduzela određene mere protiv njega, a nadležni organi će sprovesti dalje mere zbog prekršaja za koji ga terete - kazala nam je Slavica Đukić-Dejanović.

Uprava za zajedničke poslove nije odgovorila na pitanja Pressa upućena pismenim putem, dok su nam u MUP-u rekli da je protiv Jovića podneta prekršajna prijava zbog ugrožavanja bezbednosti u saobraćaju. Od njega je uzeta izjava, a alkotest je pokazao da je bio trezan.

Нема коментара: