brojač poseta

четвртак, 28. јануар 2010.

Bivšem direktoru EDB-a „našli" pet stanova u Parizu!

Bivšem direktoru „Elektrodistribucije Beograd" Branislavu Uskokoviću, koji je optužen za milionsku pljačku ove firme, danas će biti oduzet poslovni prostor u centru Beograda od 300 kvadrata, a sledeće nedelje će njegovoj porodici biti oduzeta i ciglana u Kovinu!

1
Već mu oduzeli 12  stanova... Uskoković
Već mu oduzeli 12 stanova... Uskoković

Uskokoviću je ranije, tokom sudskog postupka, već oduzeto 12 nekretnina za koje se osnovano sumnja da ih je kupio parama ukradenim u EDB-u!

Inače, kako saznajemo u Višem tužilaštvu, Jedinica za finansijske istrage pronašla je čak pet stanova u centru Pariza koji se vode na ime Uskokovića i njegove familije!!! Takođe, policija je ušla u trag i ogromnoj imovini Uskokovića u Crnoj Gori. Naše vlasti pokrenuće postupak u ovim državama za „zamrzavanje" i privremeno oduzimanje imovine do završetka sudskog postupka. Tako bi Branislav Uskoković lako mogao da postane najveća „žrtva" novog zakona o oduzimanju imovine proistekle iz krivičnog dela.

Prva oduzeta firma

Sagovornik Pressa iz Višeg tužilaštva kaže da se do sada privremeno oduzeta Uskokovićeva imovina procenjuje na više desetina miliona evra!

a

Prebacivao je imovinu

Državni sekretar u Ministarstvu pravde Slobodan Homen kaže da upravo slučaj Uskoković predstavlja klasičan primer prebacivanja imovine na druga lica.

- Većinu imovine je prebacio na najbliže članove porodice. I upravo zahvaljujući Zakonu o oduzimanju imovine stečene kriminalom, tako stečena imovina može da se oduzme i članovima porodice. U suprotnom, da nismo imali ovakav zakon, ne bismo mogli ništa da uradimo - komentariše Homen.

- Naše tužilaštvo podnelo je zahteve sudu za privremeno oduzimanje 300 kvadrata poslovnog prostora u Kičevskoj 19 u Beogradu, kao i ciglane AD „Naša sloga" u Kovinu, čiji su vlasnici Uskokovićevi najbliži rođaci. Ono što je zanimljivo jeste da će prvi put sada od početka primene Zakona o oduzimanju imovine privremeno biti oduzeta jedna firma - prenosi sagovornik Pressa. Prema njegovim rečima, ciglanom u Kovinu do okončanja sudskog postupka upravljaće menadžer kog postavi Jedinica za finansijske istrage.

- Ukoliko se dokaže da je sve to stečeno iz kriminala, ciglana ponovo ide na prodaju i vraća se Agenciji za privatizaciju. Poslovni prostor u Kičevskoj oduzima se danas, a ciglana u Kovinu najkasnije za desetak dana... Još nemamo procenu vrednosti oduzete imovine, ali prema procenama radi se o više desetina miliona evra! - priča naš sagovornik.

Sasvim je zanimljivo da je Jedinica za finansijske istrage ovih dana došla i do informacije da Uskokovići u centru Pariza poseduju čak pet stanova!

- Istragom smo došli do saznanja da poseduju imovinu i u inostranstvu. I to čak pet stanova u Parizu i znatnu imovinu u Crnoj Gori. Od nadležnih u Francuskoj i Crnoj Gori tražićemo da privremeno blokiraju tu imovinu. Isto tako, upravo proveravamo informaciju da Uskokovići imaju i nekoliko bankarskih računa u inostranstvu - dodaje naš izvor iz Višeg tužilaštva.

Sva do sada privremeno oduzeta imovina, kako stoji u rešenju tadašnjeg Okružnog suda u Beogradu, vodi se na Branislava Uskokovića i članove njegove najuže porodice, Jelenu i Igora Mitrovića, Milana, Uroša i Maša Bukvića i Snežanu Nikolić-Uskoković.

Od vile - obdanište!

Uskokovićima su do sada privremeno oduzeti stan u Molerovoj ulici, vila u Petrogradskoj ulici, zatim kuća i tri zgrade u Bulevaru kralja Aleksandra, kuća sa lokalom u ulici Baje Sekulića, kuća u Topolskoj, još jedan stan u Bulevaru kralja Aleksandra, stan u Baba Višnjinoj ulici, kuća-lokal u Darvinovoj i stan u Kičevskoj ulici

3
Raskoš... Država će od vile u Petrogradskoj napraviti obdanište
Raskoš... Država će od vile u Petrogradskoj napraviti obdanište

Kako saznajemo, oduzeta vila u Petrogradskoj broj 3 na Vračaru, koja se vodi na Uskokovićevu ćerku Jelenu, biće preuređena u obdanište! Procena je da samo ova vila vredi više od dva miliona evra.

Нема коментара: