brojač poseta

петак, 25. децембар 2009.

Osumnjičeni da su oštetili budžet za više od 240 miliona

Smederevska policija je podnela krivične prijave protiv osnivača i direktora preduzeća "Arva tek" iz Smedereva Slavoljuba Đ. osumnjičenog da je falsifikovanjem službenih isprava oštetio budžet Srbije za 243.42 miliona dinara

Slavoljub Đ. (34) je osumnjičen da je prekoračenjem ovlašćenja, od 1. januara do 30. juna 2007. sa tekućeg računa svog preduzeća neosnovano prisvojio 254,24 miliona dinara, a zatim na osnovu fiktivnih računa i lažne knjigovodstvene dokumentacije, prikazao da je novac koristio za otkup sekundarnih sirovina, dobara i usluga.
Na taj način je, kako je saopštila Policijske uprava u Smederevu, pribavio protivpravnu imovinsku korist i oštetio budžet Srbije za 243.42 miliona dinara.
Istom krivičnom prijavom obuhvaćeni su i Živomir M. (43) iz Mionice, osnivač i direktor preduzeća "Voki Trejd", "Mrki promet" i "Žigoma" iz Valjeva, Svetozar M. (41) iz Sedlara, vlasnik i direktor preduzeća "Man trejd" iz Valjeva i Zlatomir P. (37) iz Valjeva, vlasnik i direktor preduzeća "KGB Kompani" iz Valjeva.
Oni su osumnjičeni da su zloupotrebili položaj i falsifikovali službene isprave, tako što su sačinjavali fiktivne račune navodnom kupcu preduzeću "Arva Tek" u iznosu od 401.89 miliona dinara, čime su Slavoljubu Đ. pomogli u izvršenju krivičnih dela.
Sve osobe protiv kojih je sada policija podnela krivičnu prijavu Okružnom tužilaštvu u Smederevu, uz još četvoricu vlasnika i direktora privatnih firmi iz Smedereva, Valjeva, Mionice, Lazarevca i Koceljeve, bile su od početka novembra 2007. pod istragom.
Tada su bili osumnjičeni da su oštetili budžet Srbije za 98,21 miliona dinara.

Нема коментара: