brojač poseta

уторак, 08. децембар 2009.

Osam meseci zbog napada na sudiju

Opštinski sud u Požarevcu osudio je Žarka Perića iz Poljane na osam meseci zatvora zbog napada na Elizabetu Ranković, izvršnog sudiju ovog suda, 10. aprila 2009. godine. Prema presudi koju je donela sudija Sonja Jovanović, Perić je osuđen jer je tog dana u svom dvorištu verbalno napao sudiju Ranković, a potom joj pretio sekirom.

1
Žrtva... Sudija Elizabeta Ranković
Žrtva... Sudija Elizabeta Ranković

Sudija Ranković je tog dana, sa troje svojih saradnika i dvojicom sudskih veštaka, došla u dvorište porodice Perić u Poljani, radi izvršenja pravosudne izvršne presude. Veštaci su bili prisutni jer je trebalo da se obeleži linija na kojoj treba podići potporni zid, jer su kopanja ugrozila stambeni objekat na komšijskom imanju. Pošto je Perić počeo da se raspravlja sa veštakom, sudija Ranković tražila je da se napusti lice mesta i da se odmah pozove policija. Tog trenutka Perić je ušao u kabinu traktora i uzeo sekiru, poljubio je i počeo da viče sudiji da će da joj presudi sekira, kao i svakom ko bude pokušao da priđe. Pošto su se radnici suda udaljili, nazvali su komandira policije, od koga je sudija Ranković tražila da odmah obezbedi prisustvo interventne jedinice zbog opasnosti koja joj preti i zbog omogućavanja službenog postupanja.

Zbog ovog incidenta požarevačka policija je protiv Perića najpre podnela prekršajnu prijavu zbog narušavanja javnog reda i mira, jer se drsko ponašao prema izvršnom sudiji. Nakon reagovanja sudije Ranković, koja je smatrala da je prekršajna prijava neadekvatna, jer se radi o teškom krivičnom delu, protiv Perića je naknadno podneta i krivična prijava.

Нема коментара: