brojač poseta

уторак, 29. децембар 2009.

Korumpirana seksi ministarka raspolaže parama Evropske unije

Rumunija je od Evropske unije dobila 3,7 milijardi evra pomoći za razvoj turizma, ali građani te zemlje sumnjaju da će pare biti iskorišćene za nešto potpuno drugo.

1
Dali joj 3,7 milijardi evra... Elena Udrea
Dali joj 3,7 milijardi evra... Elena Udrea

Naime, novac iz fonda EU će kontrolisati rumunska ministarka turizma Elena Udrea (36), koja često pozira razgolićena za naslovne strane raznih časopisa i poznata je kao jedna od najkorumpiranijih u vladi.

Atraktivna plavuša Elena u politiku je ušla 2004. godine kao savetnica rumunskog predsednika Trajana Baseskua. Ona je žena preduzetnika Dorina Kokosa u čije se firme, zahvaljujući Eleninom političkom uticaju, navodno slivaju ogromne količine novca.

Ministarka turizma je nedavno morala da odgovara na optužbe za korupciju pred istražnim odborom u Bukureštu, koji je ujedno naredio da se istraže i poslovi njenog ministarstva.

Rumunska politička analitičarka Alina Mungiju-Pipidi kaže da je napravljena ogromna greška kad je Eleni Udrei dat novac iz fondova EU.

- Strašno je to što su njoj dali da upravlja novcem Evropske unije. Ministarka bi novac trebalo da potroši na razvojne projekte i infrastrukturu, ali se to sasvim izvesno neće dogoditi - navodi Mungiju-Pipidijeva.

Нема коментара: