brojač poseta

уторак, 01. децембар 2009.

Bivši poslanik umro od batina

Slobodan Janjić (56) iz Vladičinog Hana, bivši narodni poslanik SRS-a koga su brutalno pretukli huligani, preminuo u niškoj bolnici. Uhapšena dvojica mladića zbog sumnje da su napala Janjića

žrtva
Žrtva huligana... Slobodan Janjić
Slobodan Janjić (56), zvani Čerča, iz Vladičinog Hana, bivši narodni poslanik SRS-a, koji je brutalno pretučen u centru Vladičinog Hana, preminuo je u niškoj bolnici! Policija je privela Zorana M. (22) i Aleksandra J. (26), obojica iz Vranja, zbog sumnje da su pre deset dana pretukli Janjića, koji je prilikom pada udario glavom o pločnik i pao u komu.


Slobodan Janjić, bivši radikal i predsednik grupe građana „Pokret za Han", napadnut je u noći između 20. i 21. novembra ispred svog lokala u bloku „Tržni centar - pijaca" u centru Vladičinog Hana.

- Janjić se vraćao sa slave kada je ispred lokala „Red kafe" zatekao nekoliko mladića koji su vršili nuždu. Došlo je do kraće rasprave, a onda i do tuče. Nakon nekoliko udaraca po telu i glavi, Janjić je pao na zemlju i glavom udario o pločnik. On je u teškom stanju prebačen na nišku Neurohiruršku kliniku - kaže za Press izvor blizak istrazi.

Svedoci su ispričali da se incident dogodio dva sata posle ponoći i da je rasprava brzo prerasla u tuču.

Slobodan nije mogao sam da se suprotstavi grupi mladića koja je pravila nered u tržnom centru. Oni su ga pretukli, a Janjić je ostao bez svesti kada je udario glavom o pločnik - rekli su svedoci.

Iako su nakon ovog događaja gradom kružile priče da je u pitanju politička osveta, dosadašnja istraga je pokazala da je u pitanju tuča huligana koja se tragično završila. Vesna Stevanović, portparol Okružnog suda u Vranju, kaže da su dvojica osumnjičenih saslušani i da im je određen pritvor do 30 dana.

- Osumnjičeni Zoran M. i Aleksandar J. terete se za dva krivična dela - nanošenje teških telesnih povreda sa smrtnim ishodom i pomoć učiniocu nakon izvršenog krivičnog dela - kaže Vesna Stevanović.

Danka Janjić (23), ćerka Slobodana Janjića iz prvog braka, rekla je za Press da je njen otac danima bio bez svesti.

- Slobodan je šest dana na klinici u Nišu bio u dubokoj komi. Lekari su nas pripremali za najgore, što se na kraju i desilo. Nadamo se da će nadležni organi raditi svoj posao. Bilo je svedoka i pouzdano znamo da svi lokali u tržnom centru poseduju video-nadzor. Verujem u pravdu i jedina nam je uteha vera da će huligani odgovarati za ubistvo - priča Danka Janjić, i dodaje:

- Ceo grad je šokiran ovim zločinom. Moj otac je godinama pokušavao da uradi nešto za Vladičin Han. U gradu su ga cenili, na sahrani je bilo oko 2.000 ljudi.

Osim Danke, Slobodan je za sobom ostavio i devetogodišnjeg sina iz drugog braka.

Janjić je bio vlasnik lokala koji je nekada nosio naziv „Šiler 2", u vreme dok je Janjić bio član Srpske radikalne stranke i narodni poslanik u republičkom parlamentu. Kasnije je lokal izdao u zakup.

Нема коментара: