brojač poseta

субота, 05. децембар 2009.

Beskućnici postali milijarderi

Braća Žolt i Geza Peladi iz Mađarske, koji preživljavaju prodajući otpad i nemaju krov nad glavom, dobili su nasledstvo od babe iz Nemačke u visini od čak dve milijarde dolara

1
Traži ženu - Geza Peladi.........Sad će sve da nadoknadi - Žolt Peladi

Braća beskućnici Žolt i Geza Peladi dobili su nasledstvo od čak dve milijarde dolara! Dvojici Mađara, koji žive u baraci u predgrađu Budimpešte i preživljavaju zahvaljujući skupljanju i prodaji sekundarnih sirovina, bogata baba iz Nemačke ostavila je svoju imovinu.

Ukupno bogatstvo preminule starice iznosi četiri milijarde dolara, ali će Peladijevi tu sumu podeliti sa dve sestre koje žive u Americi.

Majka iz bogate porodice

Braća Peladi do pre dva dana nisu mogla da veruju da život može da im se promeni u trenutku, a onda su dobili obaveštenje da su postali milijarderi.

- Znali smo da nam majka potiče iz bogate porodice, ali je ona bila teška osoba i zbog svog karaktera izgubila je sve kontakte sa ostatkom familije. Ostavila je i nas dok smo još bili deca. Nismo imali nikakvog kontakta s njom, ali ni sa ocem. Majka je nedavno umrla, pa smo tek tad videli oca posle mnogo godina - izjavio je 43-godišnji Geza Peladi.

On je dodao da ne zna da li je njegova majka ikad rekla babi da on i njegov brat uopšte postoje.

- Čuo sam da su nas našli tek nakon urađenih genetskih testova - naveo je Geza.

Novopečeni milijarder još ne može da veruje da će stvarno dobiti ogromnu sumu novca.

- Ukoliko se sve ovo ostvari, definitivno će nam nadoknaditi sve što smo u životu izgubili. Do sada smo imali samo jedan drugoga i ništa više od toga. Nijedna žena nije htela ni da nas pogleda kad smo živeli u baraci. Sada, kad imamo novca, možda ćemo i jedan i drugi naći sebi partnera i konačno živeti normalno - nada se Geza Peladi.

Našli ih humanitarci

Braća su saznala da će dobiti bogatstvo od kancelarije jedne humanitarne organizacije. Naime, nakon što je njihova baba umrla u nemačkoj pokrajini Baden-Virtemberg, advokat starice je poslao službeni dopis humanitarnoj ustanovi, tražeći da ona nađe naslednike.

2
Otarasili se bede... Braća Peladi odmalena žive na periferiji Budimpešte i preživljavaju skupljajući i prodajući sekundarne sirovine

Volonter u humanitarnoj organizaciji, koja je pronašla Peladijeve, Đula Balaš Kačar, kaže da je advokat koji ih je nazvao tvrdio da može da promeni život braći beskućnicima.

- Tvrdio je da može da im pomogne ogromnom svotom novca - naveo je Kačar.

Ime babe braće Peladi nije objavljeno da bi se izbegle eventualne prevare. Portparol advokatske firme koja je zastupa rekao je da advokati znaju ko su naslednici i da nema potrebe da o tome bude obavešten bilo ko drugi.

- Naslednici su dvojica braće koju smo pronašli. U to smo potpuno sigurni - naveo je portparol advokatske firme.

kraj

Student dobio milijardu evra

Student žurnalistike iz Moldavije Sergej Sudev prošlog meseca se takođe neočekivano obogatio. On je dobio nasledstvo od skoro milijardu evra od ujaka, kojeg nije video najmanje deset godina. Sudev je, uprkos tome što je postao bogataš, rešio da završi studije.

Pored nasledstva, jedini način da se običan čovek u Evropi obogati jeste preko igara na sreću. Mediji podsećaju da je početkom novembra grupa ljudi zaposlenih u kol-centru jedne firme na lutriji dobila najveću premiju do sada, i to 91 milion funti.

Нема коментара: