brojač poseta

недеља, 18. октобар 2009.

Ubio se tokom saslušanja

Goran G. iz Kragujevca poginuo je kada je skočio kroz prozor sa drugog sprata policijske stanice, gde je bio na saslušanju zbog sumnje za trgovinu drogom

Policijska stanica u Kragujevcu

Mesto nesreće... Policijska stanica u Kragujevcu

Goran G. (28) iz Kragujevca skočio je u petak oko 21 sat sa prozora drugog sprata zgrade kragujevačkog MUP-a i poginuo na mestu. Samoubistvo se desilo petnaestak minuta nakon što je priveden na saslušanje zbog sumnje da je prodavao drogu.

Policija je saopštila da je Goran G. iznenada ustao sa stolice na kojoj je sedeo, pritrčao prozoru i skočio na parking ispred zgrade policijske uprave. Vozilom Hitne pomoći prevezen je u Klinički centar, gde je ubrzo preminuo.

Izvor Pressa iz policije kaže da će biti provereno da li su i kakve propuste načinili policajci koji su saslušavali Gorana G.

Propust policajaca

- Ima mesta sumnji da saslušavani Goran G. nije bio obezbeđen kako propisi nalažu. On je sedeo bez lisica na rukama, mada je to, sa druge strane, deo policijske taktike. Kada saslušavate nekoga ko nema žarku želju da vam se ispovedi, morate da ga opustite i dobrim taktikama naterate da kaže nešto. Odvezane ruke deo su te taktike - kaže izvor iz policije.

Policija uprava u Kragujevcu preduzeće sve mere radi utvrđivanja eventualnih propusta prilikom preduzimanja službenih radnji policijskih službenika koji su postupali u tom slučaju, navedeno je u policijskom saopštenju povodom ovog slučaja. Sumnja se da privedeni mladić nije imao nameru da izvrši samoubistvo, već da pobegne kroz prozor iz policijske stanice.

Istražni sudija Okružnog suda u Kragujevcu naložio je obdukciju tela Gorana G., mada su, prema nezvaničnim podacima, prvi rezultati analize mokraće pokazali da je u vreme dolaska u policijsku stanicu bio drogiran.

Goran G. je uhapšen u sportskoj kladionici u centru grada. Kod njega je policija na licu mesta pronašla sedam kesica sa 5,2 grama heroina, metalnu palicu i novac za koji se pretpostavlja da je od prodaje droge.

Iskakanje postalo praksa

Ovo nije prvi put da osumnjičeni pokušavaju bekstvo kroz prozor policijske stanice i iz suda.

Tako je novosađanin Milan M. (24) teško povređen kada je pre dve nedelje skočio sa trećeg sprata zgrade Policijske uprave u Novom Sadu, u ulici Kralja Petra Prvog. On je neposredno pre toga priveden zbog više krađa vozila. Milan M. je uhapšen tog jutra, a prema zakonskoj proceduri, omogućen mu je razgovor sa advokatom koji mu je dodeljen po službenoj dužnosti. Međutim, kada je advokat izašao iz prostorije, mladić se zaleteo, probio duplo pleksiglas staklo i iskočio kroz prozorsko okno sa 13 metara visine. Srećom, nije skočio na beton, nego na zemlju. Posle incidenta, advokat uhapšenog mladića tvrdio je da je njegov klijent pokušao samoubistvo.

Slična situacija dogodila se i 16. juna ove godine, kada je takođe sa trećeg sprata zgrade policije u Novom Sadu skočio turski državljanin Mehmet S. (22). On je pao na krov dela zgrade, u visini prvog sprata, i tom prilikom polomio butnu kost. Inače, Mehmet S. je doveden u sedište policije zajedno sa dvojicom turskih državljana, pošto su prethodno ilegalno ušli u Srbiju.

Početkom maja osuđenik Saša Marjančević (29) iz Lazarevca pobegao je sa suđenja u Trećem opštinskom sudu u Beogradu! Marjančević je sačekao da mu stražari skinu lisice, istrčao u hodnik, a zatim skočio sa visine od četiri metra i pobegao!

Нема коментара: