brojač poseta

уторак, 20. октобар 2009.

U sudaru na Ibarskoj poginuo sa dvojicom rođene braće na svoj 65. rođendan

Dušan Švedić poginuo je na svoj 65. rođendan sa dvojicom rođene braće u sudaru na Ibarskoj magistrali. Dušan, koji je kanadski državljanin, krenuo je sa Slobodanom (69) i Aleksandrom (67) u rodnu Slatinu kod Čačka kako bi uzeo izvod iz matične knjige rođenih, jer je nameravao da podnese zahtev za izdavanje srpskog pasoša.

Stravično... Aleksandar Švedić (na slici dole) vozio „opel" koji se zakucao u šleper na Ibarskoj magistrali

- Dušan Švedić godinama je živeo u Kanadi. On ima kanadsko i srpsko državljanstvo i hteo je da izvadi srpski pasoš, zbog čega su mu bila potrebna i dokumenta iz rodne Slatine. Braća Švedić iznajmila su u ponedeljak automobil u rentakar agenciji i krenuli na put. „Opel astru" vozio je Aleksandar. On je u mestu Brezovica kod Rudnika prešao u suprotnu traku i udario u šleper - rekao je za Press izvor blizak istrazi, i dodao:

- Posle uviđaja, Milisav Cvetković, istražni sudija iz Gornjeg Milanovca, poneo je iz slupanog automobila stvari braće Švedić, a među njima je bio i mobilni telefon. Na putu do bolnice, gde je prebačen najstariji Slobodan, koji je posle sudara jedini davao znake života, zazvonio je telefon. Zvao je njihov prijatelj Žarko Samardžić iz Budve, rođeni brat poznatog glumca Ljubiše Samardžića. Žarko je bio u kontaktu sa njima i pre puta, jer je bio dogovor da avionom dođe do Beograda, kako bi svi zajedno proslavili Dušanov rođendan. Ali, strašna tragedija ih je zaustavila na Rudniku.

Dušan Švedić krenuo sa braćom Aleksandrom i Slobodanom po krštenicu u rodnu Slatinu ... Izvor blizak istrazi

Aleksandar Švedić bio je diplomirani grafičar primenjenih umetnosti i radio je od 1970. u vojnom listu „Narodna armija". Penzionisan je 2005. godine. Njegove kolege pamte ga kao izuzetnog stručnjaka:

- Bio je glavni tehnički urednik lista „Vojska". Ni nakon penzionisanja nije prestajao da radi, pa je sarađivao sa brojnim izdavačkim kućama oko novih izdanja, kao i sa časopisom „Odbrana". Pamtićemo ga kao divnog i vrednog čoveka - kažu njegove kolege iz lista „Odbrana".

Slobodanovu suprugu Miru vest o tragediji zatekla je u Briselu, gde je otputovala sa grupom kolega kako bi učestvovala na jednom od seminara u organizaciji NATO-a.

- Ona je urednik „Arsenala", inače je veliki poznavalac naoružanja i opreme. Mira je juče doputovala u Beograd - kaže jedan od poznanika. On kaže da se još uvek ne zna kada će i gde biti sahranjena trojica braće, pošto dvojica žive u Kanadi, a samo Slobodan u Beogradu.

Нема коментара: