brojač poseta

недеља, 18. октобар 2009.

Spirala smrti u „Frans telekomu"

Još jedan službenik „Frans telekoma" ubio se juče u svom domu u gradiću Lanionu. To je 25. radnik ove korporacije koji je u proteklih 20 meseci počinio samoubistvo

Spirala smrti u „Frans telekomu"

Njegovom smrću broj samoubistava radnika „Frans telekoma", koji trenutno prolazi kroz restrukturiranje, popeo se do alarmantno velikog nivoa, a većina onih koji su počinili samoubistvo ostavili su oproštajne poruke u kojima za svoj čin okrivljuju odluke menadžmenta kompanije i nepodnošljivi stres na poslu.

Predsednik kompanije Didije Lombar izjavio je da je duboko potresen i odmah otputovao u Lanion, grad u pokrajini Bretanja, u kojoj je ovo drugo samoubistvo.

Prethodno se dogodilo u avgustu, kada se ubio jedan tehničar. U utorak su vatrogasci iz Marseja u poslednjem trenutku spasli još jednog radnika, skinuvši ga s konopca na koji se obesio.

Uprava „Frans telekoma" čini sve kako bi zaustavila, kako ju je nazvao Lombar, „spiralu smrti", pa je jedan od glavnih menadžera koji je kreator plana o restrukturiranju kompanije morao da podnese ostavku, a sve odluke o otkazima i kadrovskim promenama su trenutno odložene.

Takođe, kompanija je ponudila psihološka savetovanja radnicima, ali čini se da ove mere za sada nisu delotvorne.

„Frans telekom", koji samo u Francuskoj zapošljava oko 100.000 ljudi, u poslednje dve godine otpustio je više od 20.000 ljudi.

Нема коментара: