brojač poseta

недеља, 25. октобар 2009.

Slomljena narko-mafija u SAD

U najvećoj akciji u istoriji američkih agencija za suzbijanje narkotika, u Americi je za dva dana uhapšeno više od 300 meksičkih dilera

Slomljena narko-mafija u SAD

Agenti DEA-ja, FBI-ja i još nekoliko agencija upali su pre zore u kuće šefova američkog narko-podzemlja i razotkrili kako funkcioniše i koliko je u rasprostranjena meksička narko-mreža u SAD. U operaciji „Koronado" meta je bila samo „La familija", relativno mlada banda iz meksičke provincije Mičoakan, za koju se veruje da je postala moćnija i brutalnija od ostalih krijumčarskih lanaca u Meksiku. Mapa hapšenja pokazala je da je „La familija" u potpunosti preuzela američko tržište i da uporišta nema samo u državama na jugu, kako se dosad verovalo, nego je svoju mrežu uspostavila i uz samu kanadsku granicu.

U Atlanti su naizgled obične kuće raštrkane po predgrađima otkrivene kao skladišta, laboratorije ili tamnice za otete suparnike i protivnike, a pronađeno je i sofisticirano vojno oružje. DEA je objavila da je da su članovi bande radili prema načelu o pripadnosti istoj religiji i porodici. Zabranjeno je bilo prodavati drogu Meksikancima i ona je bila namenjena isključivo Amerikancima. Osim toga, kodeks bande strogo je zabranjivao napade na ženu i decu. Ali, izvan toga operisali su bez ikakvih skrupula, pa su tako drogu distribuirali u centrima za rehabilitaciju, mameći stare zavisnike. Zaplenjeno je 62 kilograma heroina, 330 kilograma metamfetamina, 480 kilograma marihuane i velika količina oružja i vozila.

Нема коментара: