brojač poseta

среда, 21. октобар 2009.

Razbojnik sa lažnim brkovima upao u banku i opljačkao dva miliona dinara

Razbojnik maskiran lažnim brkovima, opljačkao je juče Unikredit banku u ulici Ratka Mitrovića u naselju Cerak i odneo dva miliona dinara!

Banka tipovana... Pljačka izvršena 20 minuta nakon što je stigla pošiljka novca

Banka tipovana... Pljačka izvršena 20 minuta nakon što je stigla pošiljka novca

Pljačkaš je ušao u ekspozituru, sačekao da dođe na red na šalteru, a onda iz aktovke izvadio pištolj i zatražio novac. Potom je mirno izašao i pešice pobegao prema Žarkovu!

U policiji kažu da ekspozitura Unikredit banke, pored sigurnosnih kamera, ima i fizičko obezbeđenje, ali da je prepad izvršen profesionalno i da čuvar uopšte nije stigao da reaguje.

- Prema opisu svedoka, pljačku je izvršio mladić star od 25 do 30 godina. Na glavi je imao belu kapu, a na sebi braon jaknu, farmerke i na nogama bele patike. U ruci je držao akt-tašnu. Nije imao klasičnu masku, fantomku ili neku maramu preko lica, već je stavio naočare za sunce i zalepio lažne brkove - kaže Pressov izvor iz policije, i dodaje:

- U vreme pljačke pored tri šalterske radnice i radnika obezbeđenja, koji nije bio naoružan, u banci je bio i jedan klijent. Pljačkaš je ušao u banku, stao u red i sačekao da klijent završi na šalteru, a onda je prišao pultu. U trenutku je izvadio pištolj i uperio ga u radnice. Naredio im je da novac stave u akt-tašnu koju je doneo. Uzeo je oko dva miliona dinara, a onda je mirno izašao i pešice se udaljio prema Jablaničkoj ulici i Žarkovu. Sve je zabeleženo sigurnosnim kamerama.

Opljačkana ekspozitura Unikredit banke otvorena je pre pola godine i nalazi se u prometnom delu ulice Ratka Mitrovića, naspram autobuskog stajališta. Uprkos tome, niko od prolaznika ili radnika iz obližnjih radnji nije video šta se odigrava unutra. Odmah do opljačkane ekspoziture nalazi se i Erste banka, a preko puta i Alfa banka. Policija pretpostavlja da razbojnik nije slučajno opljačkao baš Unikredit banku, već se veruje da je ova banka bila tipovana jer je upad izveden samo dvadeset minuta nakon što je u banku pristigla pošiljka sa većom količinom novca.

- Oko 12.30 sati u ovu banku je stigla novčana pošiljka. Verujemo da je pljačkaš znao kada će stići novac i da je zato opljačkao upravo ovu ekspozituru - kažu u policiji.

Inače, u avgustu prošle godine opljačkana je Alfa banka, koja se nalazi preko puta Uni kredit banke. Tada su dvojica maskiranih maloletnika odnela nešto više od milion dinara. Pljačkaši su utrčali u ekspozituru sa uperenim pištoljima i pored toga što je u banci bilo klijenata. Odmah su razoružali dvojicu čuvara, nakon čega su na brzinu ispraznili kasu banke i s plenom od 7.500 evra i pola miliona dinara pešice pobegli prema Skojevskom naselju.

Нема коментара: