brojač poseta

уторак, 13. октобар 2009.

Nasilje u Prokuplju: Policajac brutalno pretukao dečaka!

Policajac Milan B. naneo teške telesne povrede dečaku iz komšiluka S. M. (12), koji se prethodno na igralištu sukobio sa njegovim sinom!

Dvanaestogodišnji dečak žrtva policajca... S. M. u bolničkoj postelji

Dvanaestogodišnji dečak žrtva policajca... S. M. u bolničkoj postelji

Policajac Milan B. brutalno je u petak pretukao dečaka iz komšiluka S. M. (12) samo zato što se na igralištu sukobio sa njegovim sinom! Policajac je udarcima u glavu dečaku naneo tešku kontuziju mozga, zbog čega je S. M. smešten na hirurško odeljenje Zdravstvenog centra „Toplica". Policija je najavila istragu protiv policajca siledžije!

Jelena Pantović, portparol Zdravstvenog centra „Toplica", potvrđuje da je dečak S. M. primljen u bolnicu sa teškim telesnim povredama.

Policajac bez komentara

Policajac Milan B. nije želeo za Press da objasni zašto je pretukao dete. Na pitanje novinara Pressa da nam ispriča svoju verziju događaja, kratko je odgovorio:

- Imam šta da kažem, ali sada ne mogu da dam bilo kakvu izjavu - rekao Milan i prekinuo vezu.

- Dečak je primljen u hitnu službu zbog posledica jakih udaraca u potiljak. On je na prijemu povraćao i nije se sećao konkretnih stvari, što je ukazivalo na potres mozga... Urađeni su mu rendgen glave i skener, konsultovni su neurolog i hirurg, nakon čega je S. M. smešten u bolnicu radi daljih pregleda. Dečak je sada van životne opasnosti, oporavlja se i najverovatnije će uskoro biti pušten na kućno lečenje... - kaže Pantovićeva.

Roditelji traže pravdu

Otac pretučenog dečaka Ljubiša M. kaže za Press da je o ovom slučaju odmah obavestio policiju i da se neće smiriti dok se sve ne razreši i dok nasilnik ne bude kažnjen. On tvrdi da se sukob dečaka iz ulice i policajca Milana B. dogodio nakon bezazlene dečje šale.

- Deca iz našeg komšiluka su igrala fudbal u ulici. Između ostalih, tu je bilo i dete tog policajca... U jednom trenutku lopta im je pala u obližnju rupu, a sin policajca je sišao da je dohvati. Ostala deca su se okupila oko rupe i u šali mu nisu dala da izađe iz nje... U tom trenutku je iz svoje kuće istrčao policajac M. B. Pošto je video sina u rupi, on je bukvalno pomahnitao! Počeo je da udara svako dete koje je sustigao... - prepričava Ljubiša.

Bežeći pred policajcem, mali S. M. se sa još nekoliko dečaka sakrio u nezavršenoj kući, koja se nalazila u istoj ulici...

Porodica u šoku... Otac i majka pretučenog dečaka u bolnici u Prokuplju

Porodica u šoku... Otac i majka pretučenog dečaka u bolnici u Prokuplju

- Milan B. je mog sina pronašao u toj kući i divljački ga pretukao! U polusvesnom stanju, dete je nekako uspelo da dođe do kuće, nakon čega sam ga odmah odvezao u bolnicu... - priča Ljubiša, i podseća da ovo nije prvi slučaj da policajac M. B. maltretira decu iz komšiluka:

- I do sada je maltretirao decu iz komšiluka. Ipak, do sada to nije bilo ovako ozbiljno, pa niko nije ni prijavljivao slučaj policiji, ne želeći da kvari međuljudske i komšijske odnose...

Dačić: Ispitaćemo ceo slučaj!

Ministar policije Ivica Dačić rekao je juče za Press da će ovaj slučaj biti detaljno ispitan i da će protiv policajca biti preduzete određene mere:

- Koliko ja znam, kada je to uradio, policajac nije bio na dužnosti, tako da u ovom slučaju podleže sankcijama kao i svi ostali građani... Takve stvari su apsolutno nedopustive i zbog toga će čitav slučaj biti ispitan, a protiv našeg službenika, kada istraga bude završena, biće preduzete određene mere. Svako ko učini bilo šta što nije u skladu sa zakonom, zloupotrebi ili prekorači ovlašćenja, biće sankcionisan bez obzira na to gde je zaposlen i na kojoj poziciji se nalazi... - kazao je Dačić Pressu. (D. I.)

Gorica M., majka pretučenog dečaka, vidno potresena kaže da joj je sin ispričao da je klečao i molio policajca da ga ne udari, ali da se ovaj nije sažalio na dečje suze.

- Pitam se kako bi naš komšija reagovao kada bi neko njegovom detetu uradio ono što je on uradio našem?! Moj sin kaže da je bio u blizini sa ostalom decom koja su se igrala, i da ničim nije izazvao niti povredio sina policajca. Ne znam šta je navelo komšiju koji godinama živi u našoj blizini da ovako postupi. Brinem se sinovljevo zdravlje, plašim se posledica koje mogu nastati od udaraca tog policajca... - priča Gorica.

Policijska istraga

Inače, osim dečaka koji je završio u bolnici, lakše povrede zadobilo je još nekoliko mališana iz komšiluka koji su se tu igrali.

Načelnik prokupačkog SUP-a Siniša Blagojević kaže da je u ponedeljak ujutru upoznat sa ovim slučajem i da je naložio detaljnu istragu kako bi se ispitale sve okolnosti koje su dovele do ovog nemilog događaja.

- Naložio sam svim službama da profesionalno utvrde sve činjenice i okolnosti koje su dovele do povrede dečaka. Ukoliko bude elemenata, biće podneta odgovarajuća prijava protiv izvršioca - naglašava načelnik Blagojević.

Нема коментара: