brojač poseta

петак, 25. септембар 2009.

Zatrudnela tokom trudnoće

Trudnica Džulija Grovenberg je iznenadila lekare koji su na rutinskom pregledu otkrili medicinsko čudo - ona je zatrudnela tokom trudnoće i nosi dve bebe od kojih je jedna starija nekoliko nedelja.


Tod i Džulija Grovenberg su došli na zakazani pregled i očekivali su da na ultrazvuku vide bebu staru osam nedelja. Međutim, šokirali su se kada im je rečeno da Džulija zatrudnela sa drugom bebom dve i po nedelje nakon što je već ostala u drugom stanju.
"Kada je doktorka rekla da beba broj dva ima sasvim zdrave otkucaje malog srca potpuno sam zanemela. Na ultrazvuku se jasno videlo da je jedna beba razvijenija od druge. Oboje smo se šokirali, a onda smo pokušali da shvatimo šta se i kada dogodilo", rekla je Džulija i dodala da se par oseća blagoslovenim zbog toga što ima nešto tako retko i što su obe bebe potpuno zdrave.

Stručnjaci kažu da su ovakvi slučajevi veoma retki i da se dogodi samo jedan godišnje na celom svetu.
"Ovo je jako neuobičajeno jer kada zatrudnite, balans vaših hormona se drastično promeni. Te promene dovedu do prestanka ovulacije i sprečavaju novu trudnoću. Međutim, ponekada se dogodi i ovo", rekao je ginekolog Patrik O'Brajen za "Skaj".
On je dodao da se obično posumnja na blizance koji se ne razvijaju ravnomerno, ali kod Toda i Džulije Grovenberg to nije slučaj.

Američki par je već dao imena svojim bebama - devojčica će se zvati Džilijan, a dečak Hadson, a da stvar bude još čudnija termini su u različitim godinama - starije dete bi trebalo da se rodi krajem 2009. godine, a mlađe početkom 2010. godine. Međutim, Džulijan želi da se deca rode zajedno, bilo carskim rezom, bilo prirodnim putem u decembru.

Нема коментара: