brojač poseta

уторак, 29. септембар 2009.

Umro pretučeni Francuz Bris Taton

Francuski državljanin Bris Taton, koga su fudbalski huligani pretukli u centru Beograda, umro je jutros u 10 sati, rečeno je za B92 u Kliničkom centru Srbije.

U stanju teškog moždanog oštećenja nastupilo je popuštanje vitalnih funkcija, usled čega je Taton preminuo, saopšteno je iz Kliničkog centra. Republički tužilac najavio da će napadači na francuskog državljanina odgovorati za krivično delo teškog ubistva.

Tatona (28) huligani su pretukli 17. septembra na Obilićevom vencu u centru Beograda, uoči fudbalske utakmice beogradskog "Partizana" i francuskog "Tuluza".

Nanete su mu teške povrede glave, a od udaraca šipkom po grudima imao je povrede aorte i krvarenje u grudnom košu.

Policija je dva dana kasnije uhapsila 11 osoba osumnjičenih za napad na francuskog državljanina, od kojih jedan ima 27, a ostali između 18 i 22 godine.

Uhapšeni su Stefan V.(1988) iz Beograda, Milan T.(1991) iz Beograda, Dragan T. (1989) iz Beograda, Bojan M. (1990) iz Batajnice, Jovan K. (1991) iz Beograda.

Uhapšeni su i: Branimir Č.(1987) iz Nove Pazove, Vladan S. (1988) iz Nove Pazove, Milan V. (1990) iz Pančeva, Vladimir B. (1991) iz Sremčice i Ivan G. (1982) iz Sremčice.

Desetorici osumnjičenih za brutalan i svirep napad na francuske turiste određen je pritvor do 30 dana, dok je jedan osumnjičeni pušten da se brani sa slobode.

Radovanović: Krivčno delo teškog ubistva

Republički javni tužilac Slobodan Radovanović izjavio je da će napadači na francuskog državljanina Brisa Tatona, koji je danas preminuo od posledica prebijanja, odgovarati za krivično delo teškog ubistva.

"Ovo krivično delo naravno sada dobija svoj teži oblik jer je to sada već izvršeno krivično delo teškog ubistva, a ne ubistvo u pokušaju", rekao je Radovanović i dodao da je za teško ubistvo predviđena kazna do 40 godina zatvora.

Radovanović je rekao da "nije reč samo o navijačkim grupama koje prave povremene izgrede već da su u pitanju pripadnici organizovanih kriminalnih grupa, i to moram otvoreno da kažem".

"Mi moramo zajedno sa ostalim državnim organima da prikupimo dokaze kako bi sprečili njihovo delovanje, kako bi zabranili njihovo delovanje na prvom mestu, a onaj deo represivni vezan za počinjeno krivično delo, to će naravno biti onaj klasični put procesuiranja", dodao je Radovanović.

Dačić: Saučešće porodici Brisa Tatona

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić uputio je saučešće porodici Brisa Tatona.

"U ime Ministarstva unutrašnjih poslova i u svoje ime upućujem vam izraze najdubljeg saučešća povodom smrti vašeg sina. Do poslednjeg trenutka smo se nadali da će Bris i njegova mladost pobediti. Utoliko je potresnija vest o njegovoj smrti koju su građani Srbije primili sa velikim žaljenjem", naveo je Dačić.

Ministar je, navodeći da zna da nema utehe, preneo uveravanje porodici Taton da je policija u najkraćem roku pred pravosudne organe izvela sve počinioce ovog strašnog dela.

Brisova smrt je nenadoknadiv gubitak kako za vas tako i za celu Srbiju, poručio je Dačić.

Нема коментара: