brojač poseta

четвртак, 24. септембар 2009.

Ucenjivači tražili Travolti 25 miliona dolara

Ucenjivači tražili Travolti 25 miliona dolara
Holivudsku zvezdu Džona Travoltu ucenjivao je Tarino Lajtburn, bolničar njegovog pokojnog sina Džeta, preteći da će objaviti poverljive podatke o okolnostima pod kojima je Džet umro na Bahamima ukoliko mu ne isplati 25 miliona dolara.

Lajtburn će sada pred sudom morati da objasni zašto je zadržao dokument sa poverljivim informacijama o pacijentu i pretio da će ih objaviti ukoliko mu Travolta, koji je poznat kao pripadnik Sajentološke crkve, ne plati traženu sumu. Reč je o zapisniku koji se tiče situacije u kojoj je uznemireni Travolta od osoblja sanitetskog vozila u kojem se nalazio njegov sin tražio da šesnaestogodišnjeg Džeta, umesto u 45 minuta udaljenu ostrvsku bolnicu, prebaci na međunarodni aerodrom, kako bi mu pomoć bila ukazana u SAD. Na to je jedan od bolničara iz ekipe od prisutnog policajca zatražio da posvedoči da je u pitanju slučaj „odbijanja medicinske pomoći“, što je policijski inspektor Endru Vels i učinio, te je sanitetsko vozilo požurilo ka aerodromu. Plan je, međutim, iz nepoznatih razloga promenjen usred vožnje, tako da je Džet ipak prebačen u ostrvsku bolnicu „Rend memorijal hospital“, a ne na međunarodni aerodrom „Friport“. Tamo su, međutim, mogli samo da konstatuju smrt, uprkos očajničkim naporima koje su sam Travolta i medicinsko osoblje uložili u sanitetskom vozilu.
Zapisnik o ovim događajima kasnije je iskorišćen za pokušaj da se Travolta uceni. Lajtburn je prilikom saslušanja u sudnici izjavio da se ne oseća krivim za pokušaj ucene, ali policija je snimila razgovor u kom Lajtburn i njegov saučesnik Plezent Bridžvoter traže od glumca milione dolara i prete da će u suprotnom zvanični dokument o medicinskoj proceduri prodati medijima.
Pred sud u gradu Nasau će biti pozvano 14 svedoka, među kojima i sam Travolta.

Нема коментара: