brojač poseta

субота, 26. септембар 2009.

Srbi organizovali pljačku u Stokholmu?Razbojnici koji su se pre tri dana u cik zore spustili iz helikoptera i opljačkali trezor firme G4S u Stokholmu bivši su pripadnici specijalnih jedinica srpskog MUP-a, javili su švedski mediji, prenosi "Blic".

U grupi koja je, kako se procenjuje, ukrala desetine milione evra bilo je dvadesetak osoba s prostora bivše Jugoslavije, uglavnom iz Srbije.

Prema informacijama švedske policije, organizator je planirao da prisvoji 30 odsto plena. Iz helikoptera su iskočila dvojica bivših pripadnika "crvenih beretki" izvesni Kristijan (30) i Dragan (31), koji su rodom iz Crne Gore.

U helikopteru je bio i čovek pod nadimkom Sloba. Ostali iz grupe su im pružali logističku podršku, kao što je postavljanje "ježeva" na prilazima trezoru, ostavljanje paketa sa natpisom "bomba" u hangaru policije, čime je onemogućeno da avioni polete.

Policija je došla do saznanja da je mozak operacije Srbin rođen u Bosni koji je u Švedskoj povezivan s kriminalnim poslovima, a nekoliko puta je bio na meti atentatora.

Ekipi je oružje nabavio Srbin koji je osuđivan zbog otmice jednog od najbogatijih Šveđana.

Inače, spektakularna pljačka planirana je od maja ove godine. U trenutku napada u zgradi je bilo 27 zaposlenih, ali niko nije povređen.

Pljaškaši su se spustili helikopterom na krov zgrade i opljačkali trezor. Pobegli su takođe helikopterom koji je nekoliko sati kasnije nađen na severu Stokholma.

Нема коментара: