brojač poseta

субота, 26. септембар 2009.

Severina za Press: Udala bih se, ali nemam vremena!

Stidim se izjava splitskog gradonačelnika Željka Keruma, strašno je to što on širi međunacionalnu mržnju!

Hrvatska pop diva Severina Vučković, koja za 17. oktobar najavljuje spektakl u „Beogradskoj areni", u intervjuu za Press kaže da nema ničeg čudnog u tome što na nastupima peva srpske pesme, poput „Zlatibore, pitaj Taru", osuđuje izjavu gradonačelnika Splita da „Srbi nikada ništa dobro nisu doneli Hrvatima" i tvrdi da nema vremena za udaju!

- Zašto bi bio problem to što sam pevala pesme karakteristične za podneblje na kom sam nastupila?! - pita se Seve, i dodaje:

- To mogu da mi zamere samo zlonamerni ljudi. U Kragujevcu sam pevala „Zlatibore, pitaj Taru" i karikirala pesmu „Dalmatinka", dodavši joj u naziv reč Srbijanka. Ako nastupam u Makedoniji, onda pevam „Dalmatinka Makedonka", a Ljubljani „Dalmatinka Slovenka". Bitno mi je da publika peva sa mnom uglas, što jeste poenta mog posla. Ne znam kome to može da smeta. Sasvim je normalno da publici pružim ono što voli. Tako je Bono Voks u Zagrebu recitovao Gundulićeve stihove: „O lijepa, o draga, o slatka slobodo", pa to nikome nije bio problem.

Ništa od dueta sa Cecom!

Da li biste snimili duet sa Cecom Ražnatović?

- U karijeri sam snimila dosta dueta, ali uvek sa nekim povodom i meni dragim ljudima. Ceca i ja pevamo različitu vrstu muziku. Ne treba povezivati dve ličnosti samo zbog toga što su obe popularne.

Kako komentarišete izjavu gradonačelnika Splita Željka Keruma da Srbi nisu dobrodošli u taj grad?

- Kerum i ja imamo zajedničko samo to što smo oboje iz Splita, i ništa drugo. Njegova izjava nije dobronamerna i kosi se sa tvrdnjama da će Split pod njegovom upravom postati metropola. To ne može da se dogodi sve dok Kerum bude širio nacionalnu mržnju ovakvim izjavama.

Kada će vaša ljubav prema Slavku Šainoviću biti krunisana brakom?

- Zbog posla i obaveza Slavko i ja smo često razdvojeni, ali uprkos tome naša ljubav cveta. Ipak, trenutno nemam vremena da se udam.

Imate li tremu pred beogradski nastup?

- Sasvim sam spremna! Verujem da ćemo na koncertu uživati i publika i ja. Koncert sam zamislila kao bajku. Izabrala sam najbolje i najdraže saradnike i prepustila im sve da bih mogla da budem opuštena i otpevam pesme najbolje što umem. Scenografija će biti spektakularna, kao i kostimi, koje između ostalih potpisuje i Zvonko Marković. Na preporuku Jagoša Markovića angažovala sam reditelja Juga Radivojevića, koji će u delo sprovesti moje želje i zamisli. Najveću nadu polažem u emocije koje bi trebalo da te večeri ispune „Arenu". Sve ostalo je šminka.

Da li je tačno da ćete sa Ognjenom Amidžićem na koncertu otpevati njegov hit „Zmija i žaba"?

- Pozvala sam drage ljude da mi se pridruže na sceni, među kojima su Goran Bregović i Jelena Rozga, koja je predivna i prelepa. Međutim, još dva muškarca i jedna žena će mi biti gosti. Amidžić je veoma simpatičan i drag, dopada mi se njegova pesma „Zmija i žaba". Neka ostane tajna da li će i on biti gost.

Нема коментара: