brojač poseta

понедељак, 21. септембар 2009.

Gradonačelnik Splita: Ne želim Srbina za zeta

Svi hrvatski mediji su preneli delove antisrpskog ispada splitskog gradonačelnika Željka Keruma izrečene u emisiji Hrvatske televizije "Nedeljom u dva".


Kerum je juče izjavio da "Srbin nikad nije bio niti će da bude zet u njegovoj familiji", i dodao da su "Hrvatima Srbi i Crnogorci u prošlosti napravili mnogo zla i da zato ne bi pristao da mu uđu u porodicu".
"Srbi nam nikad nisu ništa dobroga doneli pa neće ni sad", odgovorio je Kerum na pitanje o budućem ulasku srpskog kapitala u Hrvatsku, objasnivši da je "vaspitan da tako razmišlja". On je prozvao i medije kojima u Splitu nema kontakte, rekavši da su 70 odsto novinara u Hrvatskoj "Jugosloveni koji nemaju svoju domovinu" i da to zna po njihovim prezimenima.
Dodao je, da se njega pita, u Splitu bi trebalo podići spomenik prvom predsedniku Republike Hrvatske Franji Tuđmanu, ali da će se oko toga posavetovati s upućenijima.
Na pitanje zašto svojim radnicima u trgovini plaća oko 475 evra što je za trećinu manje od prosečne plate u Hrvatskoj, pogotovo što je na njihovom izrabljivanju zaradio bogatstvo, Kerum je rekao da su plate kod njega više nego u drugim trgovačkim lancima. On je dodao da bi mu kompanije, kad bi radnicima dao veće plate, za godinu dana otišla u stečaj.
Gradonačelnik Splita je pohvalio nezavisnog predsedničkog kandidata na izborima koji bi trebalo da se održe krajem ove ili početkom iduće godine Nadana Vidoševića, rekavši da ima i dobre odnose sa zagrebačkim gradonačelnikom Milanom Bandićem. Za Bandića je rekao da smatra da se ipak neće kandidovati za predsednika države.
Kerum je rekao da sa svojim ljudima kontroliše 300.000 glasova i da će tim biračima reći za koga da glasaju u eventualnom drugom krugu predsedničkih izbora.

Нема коментара: