brojač poseta

недеља, 02. август 2009.

Volim što sam moćan, žene žele takve!

Novak Đoković: Svaki muškarac, pa i ja, teži da bude uspešan, jer žene privlače isključivo takvi tipovi. Zato, kada pobedim, kada osvojim turnir, taj osećaj ništa ne može da zameni

Novak Đoković je uvek okružen lepoticama

Žene se pale na njegovu moć... Novak Đoković je uvek okružen lepoticama

Najbolji srpski teniser Novak Đoković kaže da svaki muškarac, pa i on, želi da bude uspešan, pošto žene upravo vole takve tipove. Četvrti reket sveta, koji je protekle dve nedelje boravio u Umagu, još jednom je potvrdio da je izuzetno vezan za porodicu i da nije upornosti njegovog oca Srđana, on ne bi bio tu gde je sada.

Ako sam sportista, nisam vanzemaljac

„Novakomanija" je minule dve nedelje protutnjala kroz Hrvatsku. Epicentar je bio bajkoviti istarski primorski gradić Umag, gde se naš as odmarao i usput pripremao za nastavak sezone odigravši samo jedan meč na tamošnjem turniru, i to u paru sa bratom Markom. Lovci na autograme, devojke i žene željne pažnje svetskog superstara opsedali su ga gde god se kretao, uostalom kao i u rodnom Beogradu.

- Nisam vanzemaljac zato što sam uspešan sportista. Normalan sam čovek, od krvi i mesa, radim sve što i drugi, ali to uvek može da se protumači na razne načine i da se napravi pompa ni iz čega - jasan je Đoković.

Srpski as je priznao i da ne želi čitav svoj život da posveti tenisu, kao i da izbegava pojavljivanje u javnosti zbog velike popularnosti.

- Svaki muškarac teži ka tome da bude moćan, da bude uspešan. Mislim da žene vole isključivo takve muškarce. Taj osećaj, kada pobedite, kada osvojite turnir, ništa ne može zameniti. Onda si ispunjen i znaš da si obavio posao do kraja - iskren je Beograđanin u intervjuu zagrebačkom „Jutarnjem listu".

Voli da zabavlja

Novak je jedan od retkih tenisera u vrhu ATP tura koga gotovo redovno prati porodica. On je svestan da je njegov uspeh, uspeh i njegove familije.

- Da nije bilo mog oca i njegovog stava, danas ne bih bio u ovoj poziciji. Emotivno sam vezan za porodicu. To je, na kraju krajeva, svrha života. Imati porodicu, ljude koji će do kraja života biti sa vama, uz vas. Naravno, postoje i trenuci kad želim da budem sam, jer sam odrastao. Hvala bogu, oni znaju da prepoznaju kada mi je podrška potrebna i imaju mogućnost da budu sa mnom kad god je to potrebno - rekao je popularni Nole.

Novak Đoković

Novak je daleko od tipičnog sportiste. Pored toga što pakleno dobro igra tenis, on je veoma uspešan i na drugim poljima, pre svega kao odličan zabavljač i imitator. Upravo zbog toga se trudi da ostane i nadalje „multidisciplinaran".

Obožavam golf

Novak je iskoristio priliku da odigra i jednu partiju golfa, svoje omiljene razbibrige u Hrvatskoj. On je u pratnji horde novinara nezvanično otvorio golf terene tek izgrađenog kompleksa u Savudriji, u koji je uloženo 200 miliona evra!

- Većini tenisera golf je najdraža rekreacija. U prirodi si, a i nije nam teško da shvatimo kako kod udarca treba rotirati telo. Mi u Srbiji imamo samo dva terena sa devet rupa, na Adi Ciganliji i kod Novog Sada. Golf me strašno opušta, ali ponekad me i isfrustrira. Ispočetka, kada sam ga gledao na televiziji, nije mi bio zanimljiv - kazao je Đoković.

Hrvatski novinari su zabeležili i to da je loptica posle Noletovog prvog udarca letela čitavih 200 m i da za kretanje namerno nije koristio električno vozilo, tzv. golf kart, rekavši da je poenta golfa upravo šetnja kroz prirodu.

Nije sve u tenisu

- Mislim da se sve previše brzo dogodilo za mene. Što u profesionalnom, što u privatnom životu dosta sam pažnje privukao na sebe. Nije u pitanju bio samo tenis, radio sam i neke stvari sa strane, kao što su one imitacije. Ljubitelje tenisa i ljude u sportu je to zainteresovalo. Teško je bilo izaći na kraj s tim, s obzirom na to da se jako brzo dogodilo. Sa tim se treba nositi i ukoliko to radite na dobar način, možete postići ravnotežu u poslovnom i privatnom životu. To je ono čemu težim. Biti profesionalac koliko god je to moguće, ali s druge strane, kad sam sa devojkom, prijateljima ili porodicom da ne moram da razmišljam o poslu. Ne želim ceo život, svaku sekundu da posvetim tenisu. Znam da je tenis moj život, od njega živim, ali ne mora biti jedina stvar kojom ću se baviti. Mnogi teniseri provedu igrajući ceo život ovu igru, ne shvatajući što su sve propustili. Pokušavam da sledim tu filozofiju, da se ne izgubim u tom svetu. Ima puno stvari koje želim da probam, napravim, da se dokažem i na drugim poljima - tvrdi osvajač jednog grend slema.

Srpski teniski as je odgovorio novinaru „Jutarnjeg" na deset brzih asocijacija. Tako je, između ostalog, asocijacija na Hrvate - prijatelji, na novac - materija, na tenis - broj 1, a na narodnjake - alkohol.

S druge strane, Rodžera Federera je nazvao samo „kolegom", iako se zna da među teniserima ima i dosta iskrenih prijatelja.

Нема коментара: