brojač poseta

понедељак, 24. август 2009.

Verenici poginuli u sudaru!

Žarko Šćepanović (22) i njegova verenica Sonja Vujisić (20), oboje iz Kolašina, udarili „opelom" u autobus na putu Kolašin-Mojkovac. Mladić i devojka umrli na licu mesta, nema povređenih u autobusu

Olupina „opel vektre" koja se sudarila sa autobusom

Stravično... Olupina „opel vektre" koja se sudarila sa autobusom

Žarko Šćepanović (22) i njegova verenica Sonja Vujisić (20), oboje iz Kolašina, poginuli su kada su se na putu Kolašin - Mojkovac zakucali „opel vektrom" u autobus! U stravičnom sudaru Žarko i Sonja preminuli su na licu mesta, dok putnici u autobusu „Arbena tursa" iz Uroševca nisu povređeni.

Sonja Vujisić i Žarko Šćepanović

Žrtve udesa... Sonja Vujisić i Žarko Šćepanović

Teška saobraćajna nesreća dogodila se u noći između subote i nedelje sat i po iza ponoći na magistralnom putu Kolašin - Mojkovac u mestu Drijenak.

- Do nesreće je došlo kada je „opel" bez registarskih oznaka, kojim je upravljao Šćepanović, iz neutvrđenih razloga skrenuo u suprotnu traku i direktno udario u autobus turističke agencije „Arbena turs" iz Uroševca, za čijim upravljačem se nalazio Iliz Fazlija (46) iz Uroševca. Autobus na relaciji Uroševac - Ulcinj prevozio je dvadesetak putnika, koji su išli na letovanje na Crnogorsko primorje - kaže izvor blizak istrazi.

Vozača autobusa Iliz Fazlija, koji je kasnije zadržan u policijskom pritvoru, rekao je da nije mogao da izbegne sudar.

- Išli smo prema Kolašinu. Posle izlaska iz jedne krivine prema nama se kretao „opel". Iznenada je skrenuo u našu traku. Pokušao sam da pobegnem u desnu stranu. Kako je uz put bio zemljani nasip, nisam više mogao da skrenem. U tom trenutku „opel" se okrenuo na magistrali i udario u naš autobus - istakao je Fazlija. On je dodao da je autobus desetak metara gurao „opel".

- Prizor je bio stravičan! „Opel" je bio potpuno uništen! Na zadnjem sedištu, odbačena od udara, nalazila se devojka, a na prednjem sedištu bio je mladić. Bili su krvavi i nisu davali znake života - naglasio je Fazlija.

Zoran Kujović iz obližnjeg auto-servisa među prvima je došao na mesto nesreće.

- Sudar je bio tako žestok da smo sa dva kamiona sajlama odvajali „opel" od autobusa - kazao je Kujović.

Uviđaj su obavili policija, istražni sudija Osnovnog suda u Kolašinu Mirjana Čepić, osnovni državni tužilac Vojislav Grujić. Po nalogu sudije Grujića, u podgoričkom Kliničkom centru obavljena je obdukcija stradalih.

Kako saznajemo, Vujisićeva i Šćepanović bili su vereni i uskoro je trebalo da bude zakazana svadba.

- Žarko je radio privatne poslove. Radio je sa građevinskim mašinama. Sonja je bila zaposlena u Kliničkom centru. Žarko i Sonja su se nekoliko sati pre nesreće sa društvom nalazili u jednom podgoričkom kafiću. Kad je Šćepanović krenuo da poveze devojku kući, sa njima je krenuo i jedan njihov drug. On je izašao samo pola kilometra ranije u Mojkovačkoj ulici preko puta Auto-moto društva! Inače, Žarko i Sonja su nameravali da u nedelju idu na more. Planirali su uskoro da se venčaju - pričaju poznanici stradalih.

Šćepanović potiče iz ugledne porodice i važio je za mirnog i povučenog mladića. Njegov stric Zoran drži u Kolašinu restoran „Savardak", a drugi stric Miodrag je poznati vajar. Vujisićeva je ostala bez oca, koji je pre nekoliko godina stradao na delu železničke pruge od Kolašina do Mojkovca, kada ga je pregazio voz.

Нема коментара: