brojač poseta

понедељак, 17. август 2009.

Ubili staricu, pa joj zapalili stan!

Pošto su sa tri uboda nožem u vrat ubili Milju Reč (70), nepoznati počinioci zapalili su joj i stan kako bi prikrili tragove. Komšije isprva mislile da je vatra buknula zato što se starici zapalio televizor

Ubili staricu, pa joj zapalili stan!

Zgarište... Vatru gasilo čak 17 vatrogasaca

Starica Milja Reč (70) ubijena je sa tri uboda u vrat sinoć oko 19 časova u svom stanu u Preševskoj ulici broj 61! Kako je saznao Press od izvora bliskog istrazi, posle ubistva nepoznati počinioci podmetnuli su požar u kome je izgoreo skoro čitav staričin stan. Vatra je u potpunosti zahvatila dnevni boravak, a požar se vrlo brzo proširio i po ostalim prostorijama.

Ubili staricu, pa joj zapalili stan!

Pre dolaska policije i vatrogasaca, zapaljeni delovi prozora padali su po ulici. Brzom intervencijom nadležnih ekipa vatra je ugašena i zgrada je evakuisana, pa je tako sprečena veća nesreća. Vidljivih oštećenja na drugim stanovima nije bilo, iako je vatrena stihija pretila da zahvati one u blizini Miljinog.

- Uradili smo sve što smo mogli i staricu smo zatekli živu kada smo ušli u stan. Imala je povrede na licu, najverovatnije od pada i nasilja njenih napadača i tri vidna uboda u predelu vrata. Međutim, rane su bile duboke i baka je ubrzo preminula. Pozvali smo i Hitnu pomoć, koja je stigla nešto posle nas. Oni su mogli samo da konstatuju smrt. Smatra se da je bilo više izvršilaca ovog dela - rekao je za Press izvor blizak istrazi. Pretpostavlja se da je motiv ubistva koristoljublje i da je požar namerno podmetnut kako bi se sakrili tragovi. Na vratima nema tragova obijanja, pa se sumnja da je Milja Reč poznavala svoje egzekutore.

U gašenju požara učestvovali su pet vatrogasnih vozila i 17 vatrogasaca.

Ubice niko nije video

Čim su načule da je uzrok smrti Milje Reč ubistvo, komšije su bile zabrinute, jer su ubice bile vrlo blizu svih njih, a niko ih nije primetio.

- Tragično je to da su ubice bile tu dok je većina ljudi bila u stanovima, a deca su se igrala napolju. Još je čudnije što niko nije reagovao ako je nešto čuo. Vatra se širila, a niko od komšija nije ni primetio. Tek kada je vatra progutala ceo stan, neko je odreagovao - uspaničeno su pričale komšinice iz Preševske 61.

Kako su ispričali stanari zgrade, Milja je živela sama u jednosobnom stanu i bila je vrlo vitalna. Brinula se o zelenilu u dvorištu. Komšije nisu ni čule šta se zapravo desilo i na licu mesta su mogle da se čuju različite verzije kako je baka Milja nastradala. Svi su mislili da je preminula od gušenja vatre ili od pada. Svima je bilo čudno kako je to moglo njoj da se desi, pošto je bila vrlo pokretna za svoje godine, a sumnjivo im je i to da niko nije primetio da se u stanu nešto neobično dešava. Priča među komšijama koja je kružila pre dolaska uviđajne ekipe bila je da se u stanu na osmom spratu zapalio televizor!

Kada su stanari saznali da je reč o brutalnom ubistvu, zavladala je prava panika među njima. Još čudnije je da niko od komšija nije reagovao na zapomaganja nesrećne žene. Prema njihovim pričama, Milja Reč nije imala neprijatelje, niti je o tome govorila. Nije bila usamljenik i svi su je znali kao vrlo vrednu i požrtvovanu ženu koja je volela da se druži.

fakti

n Stanka Marković (70) ubijena je sa nekoliko uboda nožem, a potom i zapaljena u svom stanu u ulici Boška Buhe 10a u Novom Sadu 2. jula 2009. U stanu je izvršena premetačina.

n Aleksandar Stanić (34) ubio je staricu Milicu Petković (81) 31. januara 2009. hicem iz pištolja u grudi u njenom stanu u Bulevaru kralja Aleksandra 224. Kriminalac je izvršio premetačinu, ali nije ništa našao. Smatra se da je starica ubijena jer je Stanić dugovao novac njenom unuku Nemanji Arsenijeviću (31).

n U Bačkom Brestovcu 24. novembra 2008. ubijena je Danica Narančić (78). Prema nezvaničnim tvrdnjama, ona je ubijena zbog novca, a stvari u njenom stanu bile su ispreturane, a ormari otvoreni

Нема коментара: