brojač poseta

петак, 28. август 2009.

U tunelu napao vozača GSP-a

Nasilnik tokom vožnje fizički nasrnuo na Igora Topića (36), a onda uzeo protivpožarni aparat, poprskao ga penom i razbio staklo na prednjim vratima

U tunelu napao vozača GSP-a

Pobeleo... Autobus na liniji 65 pun pene za gašenje požara

Nepoznati muškarac napao je juče oko 15 časova vozača GSP-a na liniji 65. Prema rečima vozača Igora Topića (36), nasilni mladić je najpre počeo da ga vređa, a zatim pokušao i da se fizički obračuna sa njim. Kada je Igor pružio otpor kako bi ga izbacio iz autobusa, mladić je uzeo protivpožarni aparat, aktivirao ga i razbio staklo na prednjim vratima. U trenutku incidenta autobus se nalazio u Terazijskom tunelu.

Napadač razbio staklo

Pobegao... Napadač razbio staklo

Više od pola sata, u vreme špica, saobraćaj u Terazijskom tunelu bio je blokiran. Tek pošto je vozač razbijeni autobus preparkirao u Nušićevu ulicu, gužva u ovom delu grada se smanjila.

- Mladića koji je napravio ovaj haos primetio sam čim je ušao. Počeo je da priča nepovezano, da se sa mnom svađa bez razloga. Kada smo ušli u tunel krenuo je na mene, pokušavajući da me udari. Zaustavio sam autobus i počeo da se branim. Putnici su počeli da se komešaju, neke žene su čak i vikale na njega da se smiri. Otvorio sam prednja vrata i pokušao da ga izbacim napolje. Tada je on uzeo protivpožarni aparat, aktivirao ga i izleteo iz autobusa. Na kraju je razbio staklo i pobegao u pravcu Novog Beograda - prepričava vidno uznemiren vozač Igor Topić.

Putnici koji su se zatekli u autobusu kažu da od prašine koja se digla nakon aktiviranja protivpožarnog aparata nije moglo da se diše.

- Videla sam mladića koji je napao majstora. Rekla bih da ima oko trideset godina i nadam se da će ga policija lako naći. Ima kovrdžavu riđu kosu, a na sebi je imao zelenu majicu. Svađao se i vređao vozača - rekla je jedna od putnica koja je sačekala policiju.

Prema rečima Igora Topića, putnici su bili prilično uspaničeni.

- Pena protivpožarnog aparata rasula se po celom vozilu. Nije se ništa videlo. Svi su se povukli u zadnji deo, a tek kad sam autobus prevezao u Nušićevu, putnici su izašli - kaže Igor.

Igor Topić, vozač GSP-a

Igor Topić, vozač GSP-a

Generalni direktor Gradskog saobraćajnog preduzeća „Beograd" Radoslav Nikolić kaže da se napadi na vozače često dešavaju.

- Najbitnije je da niko u ovom incidentu nije povređen. Naši radnici se svakodnevno suočavaju sa huliganima. Tokom prošlog meseca imali smo 33 napada na vozače - izjavio je Nikolić.

Nakon što je policija obavila uviđaj, vozač je autobus odvezao u garažu, ne čekajući šlep-službu.

- U voznom je stanju, nema potrebe da čekam pomoć. Radim već pet godina, bilo je neprijatnih situacija, ali se nadam da se ovako nešto neće ponoviti - kazao je Igor.

Нема коментара: