brojač poseta

субота, 15. август 2009.

Trojica mrtvih u udesu!

U saobraćajnoj nesreći na putu Zaječar - Negotin poginuli Božidar Živulović, Vlastimir Radovanović i Zvonko Prodanić. Njihov automobil sleteo s puta i prevrnuo se na krov

Božidar Živulović (53), Vlastimir Radovanović (56), obojica iz Negotina, i Zvonko Prodanić (57) iz Bora poginuli su kada je „reno laguna" u kojoj su bili u velikoj brzini izletela s puta i prevrnula se na krov. Teška saobraćajna nesreća dogodila se juče u 7.30 sati na delu magistralnog puta Zaječar - Negotin, nedaleko od skretanja za selo Salaš.

Prema prvim nalazima istrage, Radovanović, koji je upravljao „lagunom" (BO 401-659), najverovatnije je usled velike brzine zakačio desnu bankinu puta, nakon čega je izgubio kontrolu nad vozilom. Automobil je prešao na levu stranu puta, zakačio metalnu ogradu nadvožnjaka i bukvalno se katapultirao dvadesetak metara dalje u jarak! Ne isključuje se mogućnost ni da je vozač zaspao za volanom i tako izazvao nesreću.

Nisu kočili... Na putu nema tragova kočenja, već samo klizanja, koji su nastali pre udara u zaštitnu ogradu

- „Laguna" se kretala iz pravca Negotina ka Zaječaru. Pretpostavljamo da je vozača uhvatila bankina. Na putu, gde je blaga krivina, nema tragova kočenja, već samo klizanja, koji su nastali pre udara u zaštitnu ogradu. Vozač je verovatno brzo vozio, a nakon što se jednim delom vozio po bankini, prešao je na drugu stranu, preleteo preko ograde i prevrnuo se. Pretpostavljamo da su vozač i dvojica putnika preminuli na licu mesta - saznaje Press na uviđaju.

Automobil je nakon tumbanja završio okrenut na krovu, potpuno smrskan. Nedugo nakon udesa na mestu nesreće pojavio se sin Božidara Živulovića Mihajlo, ne verujući da je izgubio oca.

Automobil uništen... Putnici su poginuli na licu mesta

- Moj otac se vozio na zadnjem sedištu. Izbegavao je da se vozi sa bilo kim, radije je išao autobusom - kroz suze nam je rekao mladić čiji se nastradali otac bavio popravkom tahografa.

Uviđaj je obavio istražni sudija Okružnog suda u Zaječaru Dejan Cvetković, a nakon veštačenja biće poznat tačan uzrok tragedije. Na delu putu Zaječar - Negotin saobraćaj je bio obustavljen do 11 sati. Inače, za poslednjih mesec dana na ovom putu poginulo je pet osoba u tri odvojene saobraćajne nesreće. U sva tri slučaja uzrok nesreće bila je neprilagođena brzina.

Нема коментара: