brojač poseta

субота, 22. август 2009.

Skandalozno: Velja Ilić i dalje preti ubistvom!

Lider NS-a Velimir Ilić ponovo juče javno zapretio ubistvom! MUP i tužilaštvo ćute, nikome ne pada na pamet da Velji oduzme dozvolu za pištolj

Lider Nove Srbije Velimir Ilić juče je ponovo javno zapretio ubistvom! Ilić je rekao da je od ministra policije Ivice Dačića dobio dozvolu za nošenje pištolja i da sada svuda sa sobom nosi „magnum" iz koga će pucati u glavu „kretenima koji se bezvezno ponašaju"!?!

Ovo je Iliću već četvrti put da za tri dana javno, u novinama, preti da će uskoro nekoga ubiti! MUP i tužilaštvo, međutim, ćutke prelaze preko ovih skandaloznih pretnji!

Podsetimo, Velimir Ilić najpre se u utorak na ulici, posle svađe u saobraćaju, sukobio sa pevačem Nebojšom Radosavljevićem Vranom, kome je zapretio ubistvom! Radosavljević tvrdi da mu je Ilić, pred policajcima, rekao da će mu pucati u glavu! Dan kasnije, medijima se javila i Tamara Ivljanin, koja tvrdi da ju je lider NS prošle nedelje jurio kroz centar Beograda samo zato što je prešla preko pešačkog prelaza!

Lider NS-a demantovao je sve ovo, ali je i u izjavama, najpre prekjuče za „Blic", a zatim juče za „Kurir", zapretio da će „sledeći put pucati u glavu" i da više neće da trpi „kretene" koji ga, prema njegovim rečima, stalno napadaju! I iako su najugledniji srpski psihijatri juče u Pressu apelovali na vlasti da obrate pažnju na Ilića i upozorili da je on „opasan po okolinu", MUP, tužilaštvo i ostali nadležni još nisu reagovali.

Tužilaštvo: Ne možemo

Republičko javno tužilaštvo neće reagovati jer „nema zakonskog osnova", a o incidentima se ne izjašnjava ni MUP. U tužilaštvu kažu da oni ne mogu da reaguju, pošto „za verbalni delikt niko ne može da odgovara".

Press: Samo radimo svoj posao

Press odbacuje sve optužbe Velimira Ilića i njegove stranke.

Naglašavamo da ne vodimo nikakvu kampanju protiv bilo koga, već samo radimo svoj posao. Samo ukazujemo na krajnje problematično ponašanje Velimira Ilića, samo upozoravamo javnost da se on ponaša krajnje problematično i da javno preti ubistvom! Mislimo da je nedopustivo da jedan političar, lider parlamentarne partije, daje izjave u kojima preti ubistvom!

Pa, nećemo valjda čekati da Velja pređe sa reči na dela?!

- Na drugoj strani, za krivično delo ugrožavanja sigurnosti mora da postoji osoba kojoj je ugrožena sigurnost. Prema proceduri, ta osoba treba to da prijavi tužilaštvu. S obzirom na to da nama niko nije ništa prijavio, mi nemamo osnova da reagujemo - kaže portparol Republičkog javnog tužilaštva Tomo Zorić.

U MUP-u Srbije nezvanično smo dobili potvrdu da Ilić ima dozvolu za nošenje „magnuma", ali smo ostali bez zvaničnog odgovora na pitanje da li će policija preduzeti nešto povodom Ilićevih najava ubistva!

Sasvim je zanimljivo da juče nijedna stranka, osim SRS-a i LSV-a, nije htela da se izjasni o Ilićevom skandaloznom ponašanju. Predstavnici DSS-a odbili su da komentarišu ponašanje svog koalicionog partnera jer „se ne radi o političkim stvarima". Šta misli o ponašanju Velimira Ilića nije hteo da kaže ni predsednik JS-a Dragan Marković Palma, kao ni funkcioneri DS-a, G17 Plus, SPS-a i SNS-a.

Potpredsednik SRS-a Dragan Todorović rekao je da svako treba da se ponaša u skladu sa normama koje važe u civilizovanom društvu.

- Postoje neke normalne granice koje ne bi trebalo da se prelaze. Taj slučaj bi trebalo ispitati... - kategoričan je Todorović.

Portparol LSV-a Aleksandra Jerkov osudila je Ilićevo ponašanje, i naglasila da ono nikako nije prihvatljivo.

- To se uklapa u profil političara koji u svom vokabularu ima reči kao što su „kraduckati", koji s vremena na vreme ima šovinističke i ksenofobične ispade i koji često napada novinare. Dok god njegovo ponašanje ne bude sankcionisano, on će nastaviti sa takvim ponašanjem - istakla je Jerkov.

Velja: Sram vas bilo!

S druge strane, lider Nove Srbije Velimir Ilić, umesto da objasni svoje ponašanje, najavljuje tužbu protiv Pressa.

- Sram vas bilo! Moji advokati rade na vama! Ovih dana ćete dobiti tužbu, i sve ćete to morati da dokažete! To što ste pisali! Teraću vas do boga da dokažete to što pišete i što koristite kojekakve privilegije! Prema tome, to je sramota! Ja bih se stideo da sam na mestu vaših urednika! Znači, sram vas bilo! - odbrusio nam je Ilić.

Nova Srbija izdala je juče zvanično saopštenje u kojem je navela da iza tekstova o Iliću „stoji namera vladajuće koalicije da isprovocira NS da podrži predloženi Zakon o izmenama i dopunama Zakona o javnom informisanju" (!?!).

Нема коментара: