brojač poseta

понедељак, 17. август 2009.

Skandalozno: Priveden Zilkić, nosio pištolj bez dozvole!

Policija juče zaustavila sumnjivi „audi" u kome su bili poglavar Islamske zajednice Srbije i njegov vozač. U kolima pronađena dva pištolja za koje reis Zilkić i njegov pratilac imaju dozvole za posedovanje, ali ne i za nošenje

Adem Zilkić

Kaže da je nošenje pištolja bez dozvole nesporazum... Adem Zilkić

Poglavar Islamske zajednice Srbije Adem Zilkić i njegov vozač juče su nakratko privedeni u policiju zbog neovlašćenog nošenja oružja, saznaje Press. Naime, u njihovim kolima su tokom rutinske kontrole pronađena dva pištolja, za koje Zilkić i njegov pratilac imaju dozvole za držanje, ali i ne za nošenje. Kako saznajemo, beogradski reis i njegov vozač pušteni su odmah pošto je utvrđeno o kome se radi.

Izvor Pressa iz jedinice srpske policije koja je zaustavila Zilkićev auto kaže da se sve dogodilo oko 13 sati u Karađorđevoj ulici blizu glavne međugradske autobuske stanice.

Zatamnjeni „audi"

- Saobraćajna policija je zaustavila „audi" sa zatamnjenim staklima jer im se učinio sumnjiv. Unutra su bili Adem Zilkić i njegov vozač, a prilikom pregleda vozila pronađena su dva pištolja, jedan od njih je marke „CZ-99". Putnici iz „audija" su pokazali dozvole za posedovanje oružja, ali ne i za nošenje, nakon čega je pozvana interventna brigada koja je reisa Zilkića i njegovog vozača privela u policiju. Oni su dali izjave, ali su po naređenju „s vrha" momentalno pušteni, čim je utvrđeno o kome se radi - objašnjava sagovornik Pressa.

Reis Islamske zajednice Adem Zilkić rekao je juče za Press da se radi o nesporazumu!

Zukorlićeve ne čudi privođenje Zilkića

NOVI PAZAR - Sead Šaćirović, portparol Mešihata Islamske zajednice u Srbiji, koju predvodi glavni muftija Muamer Zukorlić, rekao je juče da ga ne čudi privođenje reis-ul-uleme Islamske zajednice Srbije Adema Zilkića.

- Za nas to nije iznenađenje. Mi odavno ukazujemo na to da je reč o militantnoj grupi, na čijem je čelu taj čovek. Odnos vlasti u Srbiji i službi koje bi trebalo da se bave ljudima oko Zilkića je previše tolerantan - rekao je Šaćirović, optužujući Zilkića i službenike njegove Islamske zajednice za brojne incidente u Sandžaku. Z. M.

- U pitanju je zaista bio nesporazum. Verovatno smo zaustavljeni zbog tamnog stakla na vozilu, možda im se tu učinilo nešto sumnjivo. Ne znam. Posle kraćeg razgovora, otklonjen je nesporazum i mi smo nastavili dalje. Nije bilo nikakvog privođenja. Policajci su bili vrlo korektni - tvrdi poglavar IZS.

On, međutim, nije želeo da objasni u čemu se ogledao nesporazum o kome priča?!

- Kažem vam, u pitanju je bio samo nesporazum. Ja sam išao ka hotelu „Rojal", negde u centru grada, ne znam ulicu, oni su nas zaustavili... Popričali smo i to je sve - kaže Zilkić.

MUP: Nije bilo privođenja

Na insistiranje Pressa da odgovori na pitanje da li je tačno da je policija u njegovom automobilu pronašla dva pištolja za koje nisu imali dozvole za nošenje, Adem Zilkić je kratko ponovio:

- Nemojte više o tome. Sve smo to rešili!

Šef kabineta vrhovnog poglavara IZ Srbije Jakub Leković rekao je da reis-ul-ulemi već duže vreme svakodnevno stižu poruke sa raznih strana da mu je ugrožena bezbednost.

- Reis-ul-ulema Zilkić se tim povodom više puta obraćao nadležnim državnim organima, koji do sada po tom pitanju ništa nisu preduzeli - rekao je Leković.

U MUP-u Srbije juče su rekli da je u kolima pronađeno oružje koje je potom oduzeto, ali su demantovali da je reis privođen.

- Tačno je da je policija tokom redovne kontrole zaustavila njihovo vozilo i tom prilikom pronašla oružje za koje niko od njih nije imao dozvolu za nošenje. Međutim, nije tačno da je bilo ko privođen, oružje je oduzeto, a ceo postupak rešavaće se dalje po zakonu u redovnom postupku - rekao je sagovornik Pressa iz vrha MUP-a.

Нема коментара: