brojač poseta

субота, 15. август 2009.

Siluju i babe i devojke

Za svega dva dana u Šajkašu, malom bačkom selu, dogodila su se dva sramotna čina: najpre je napastvovana nemoćna starica, a zatim su se na mladoj devojci „izređala" čak trojica siledžija. Svi napasnici su privedeni

Siluju i babe i devojke

Protekla nedelja je šokirala meštane Šajkaša: za samo dva dana dogodila su se dva silovanja. Najpre je u sredu, 13. avgusta, seksualno zlostavljana osamdesetdevetogodišnja baka Milica Šešum, a sutradan uveče, između 20 i 22 časa, višestruko je silovana i konobarica iz Novog Sada Maja Tešanović (21).

Starica je slučaj prijavila mesnoj policiji dva časa posle ponoći, kada se malo pribrala i došla k sebi. Dežurni policajci bili su šokirani videvši natečenu i krvavu ženu, koja je pre desetak godina već iskusila silovanje: tada ju je napastvovao Radoslav Bratić, koji još izdržava zatvorsku kaznu. Ovoga puta, staricu je fizički zlostavljao i tukao do krvi izvesni Drago Šodalović (38).

- Baka živi sa unukom, ali je Šodalović iskoristio njegovo odsustvo, preskočio ogradu, ušao kroz prozor i nasrnuo na usnulu ženu - kažu u policiji. - Nije ni čudno što se onesvestila, a možda je i dobro što je tako. Najbolje bi bilo kada bi mogla da zaboravi gadosti koje joj je priredio Šodalović, sem što ju je, po sopstvenom priznanju, više puta u toku noći silovao. Uzgred, stigao je i da je pohara, ali je našao svega 1.500 dinara.

Dok se u selu još naveliko pričalo i zgražavalo nad ovim nemilim slučajem, već narednog dana na vratima policijske stanice pojavila se nova žrtva mesnih silovatelja - dvadesetjednogodišnja konobarica Maja Tešanović. Devojka, inače Novosađanka, prijavila je policiji da je umesto zarađene dnevnice od 700 dinara, posle samo jednog radnog dana, višestruko silovana u kafani „Galeb", nadomak autobuske stanice u Šajkašu.

Mesto sumnjivog morala... Bircuz u kome se dogodilo silovanje

Mesto sumnjivog morala... Bircuz u kome se dogodilo silovanje

Priča o seksualnom iživljavanju nad mladom devojkom brzo se pronela selom, a kako to obično biva, različita su mišljenja o onome što se zaista dogodilo. Prema kazivanju malobrojnih meštana, reč je o problematičnoj devojci koja je i ranije naplaćivala seksualne usluge, ali u policiji to oštro demantuju.

- Devojka se prvi put pojavila u mestu u četvrtak, kada je trebalo da počne da radi kao konobarica u kafani „Galeb", vlasnika Borislava Borića - objašnjavaju u policiji.

- Već sutradan ujutru, sva preplašena, neispavana, držeći se za stomak, pojavila se u stanici da prijavi silovanje. Očigledno pojedini meštani takvim pričama pokušavaju da ublaže sramotni čin svojih sugrađana, zbog kojeg mnogi pošteni ljudi crvene od stida.

Nemoralna klijentela

U Šajkašu ima oko pet hiljada stanovnika i desetak kafana. Meštani su pretežno seljaci, danju rade na njivi i sa stokom, a uveče sede po bircuzima i - piju. Bife, odnosno kafana „Galeb", nije baš na nekom glasu. Kažu, tu se okuplja sumnjiva klijentela, najgori šljam i pijanice.

- Nema ni zarade, jer u tu rupu retko ko svraća - kaže jedan meštanin koji je želeo da ostane anoniman. - Pitanje je da li u bifeu „Galeb" može da se zaradi dnevno 700 dinara, koliko je trebalo da bude dnevnica nove konobarice. Sem, naravno, ako gazda nije računao i na neke dodatne prihode od same radnice.

Prema devojčinom kazivanju, nju je u neku seosku kuću u ulici Save Dimitrijevića odveo Marinko Plavšić (30), gost iz kafane, koji ju je prvi silovao, a zatim su se nad njom zadovoljavali i njegov stric Milorad (52), stričev sin Miroslav (23), kao i Nenad Šodalović (60), sluga kod Plavšićevih.

Devojka je u iskazu datom policiji navela da se opirala silovateljima, koji su je prinuđavali i na oralni seks. Meštani pričaju da je Marinko, koji radi u Francuskoj, platio 100 evra devojčinom gazdi da se „provedu" sa njom. Navodno, gazda je trebalo polovinu sume da isplati svojoj novoj konobarici, a pošto je odbio da to učini, ona je rešila da sve ispriča policiji.

- Prava istina će se, verovatno, saznati tek za koji dan, kada istražni sudija utvrdi šta se tačno dešavalo u kafani i ko je sve devojku silovao, jer ona poriče da je pristala na „grupnjak" - navode u policiji. - Štaviše, silovana je rekla da se branila i opirala, ali je bila nemoćna da spreči iživljavanje koje je trajalo više od dva sata.

Нема коментара: