brojač poseta

петак, 14. август 2009.

Putin i Medvedev šokirali turiste u Sočiju

Predsednik i premijer Rusije Dmitrij Medvedev i Vladimir Putin priredili su turistima u Sočiju pravo iznenađenje

Medvedev i Putin

Nisu dvojnici... Turisti nisu verovali da su pred njima pravi Medvedev i Putin

Posle obavljanja dnevnih radnih obaveza, odlučili su da prošetaju obalom crnomorskog letovališta Soči i u jednom od kafea gledaju prenos prijateljske fudbalske utakmice između reprezentacija Rusije i Argentine.

Po završetku meča, čelnici Rusije kratko su sa drugim posetiocima kafea prodiskutovali igru nacionalnog tima. Svi su se složili izgubiti od legendarnih Argentinaca sa 3:2 uopšte nije loš rezultat za rusku fudbalsku reprezentaciju.

Pojedini gosti kafea fotografisali su se za uspomenu sa ruskim predsednikom i premijerom, odevenim u ležernu sportsku garderobu.

Pre toga, tokom šetnje obalom u Sočiju, mnogi građani i turisti nisu odmah obratili pažnju na Medvedeva i Putina, koji su ih usput pozdravljali.

Jedna turistkinja je, čak, pretpostavila da obalom šetaju dvojnici predsednika i premijera. Ona je to glasno i prokomentarisala.

Medvedev joj je, međutim, sa osmehom odgovorio:

- Ne, nisu dvojnici, mi smo glavom i bradom.

Medvedev i Putin

Navijački... Medvedev i Putin u kafiću uz pivo odgledali utakmicu Rusija - Argentina

Jedan od građana Sočija iskoristio je priliku da preda pismo predsedniku Medvedevu u kojem mu izlaže problem koji ima sa organima lokalne samouprave.

Ruski predsednik je prethodnih dana u rezidenciji u Sočiju primio finsku predsednicu Tarju Halonen, razgovarao sa liderima parlamentarnih partija, održao nekoliko savetovanja i danas očekuje u gostima nemačku kancelarku Angelu Merkel.

Premijer Vladimir Putin je, pak, iz letovališta na Crnom moru juče otputovao u radnu posetu susednoj Abhaziji.

Нема коментара: