brojač poseta

петак, 14. август 2009.

Policajci parkiraju gde hoće!

Na dva parking mesta rezervisana samo za invalide ispred Policijske stanice „Savski venac" u Savskoj ulici policija bahato parkirala svoje automobile

Policajci parkiraju gde hoće!

NE POŠTUJU NI INVALIDE... Za njih očigledno pravila ne važe

Policija u prestonici može da parkira svoje automobile gde hoće! Na dva parking mesta rezervisana za invalide, ispred policijske stanice „Savski venac" u Savskoj ulici, juče pre podne parkirana su dva vozila. Radnici „Parking servisa" nisu ni dobili nalog da pauk oslobodi ta parking mesta, što je i logično s obzirom na to da upravo policija piše te naloge.

„PARKING SERVIS": RADIMO SAMO PO NALOGU

U JKP „Parking servis" kažu da saobraćajna policija, kao i komunalna inspekcija daju nalog za odnošenje nepropisno parkiranih vozila.

- Naši radnici rade samo po nalogu policije i komunalne inspekcije. Ne mogu sami da odnesu neki loše parkirani automobil jer nemaju ovlašćenje. Kada komunalna inspekcija i saobraćajna policija napišu nalog, naši radnici izlaze na teren i odnose nepropisno parkirane automobile na parkirališta JKP „Parking servis" - objasnio je Branislav Arsenijević, PR JKP „Parking servis".

- Ispred zgrade OUP-a „Savski venac" ima petnaestak parking mesta samo za policiju, kao i na ostrvu u Savskoj ulici. Svakodnevno bahato parkiraju na parkiralištima rezervisanim za invalide i niko ih ne kažnjava. Dešava se da zauzmu samo jedno parking mesto, a sad su zauzeli dva mesta za invalide. Problem je u tome što radnici „Parking servisa", iako vide policijske nepropisno parkirane automobile, ne žele da ih odnesu. Zakon bi trebalo da važi za sve jednako, i za policiju i za običnog građanina - rekao je za Press Milutin Stevanović, stanovnik Savske ulice.

Pomereni automobili

Tek kada je Press obavestio nadležne u policiji o njihovim nepropisno parkiranim vozilima u Savskoj ulici, policajci su službene limuzine preparkirali na drugo parking mesto! Kako nam je rečeno, odgovorni policajci su i sankcionisani.

Policajci parkiraju gde hoće!

SVE SE MOŽE KAD SE HOĆE... Policija sklonila vozila

- Istog momenta kada ste nam javili, policajci koji su parkirali službena vozila na parkingu rezervisanom samo za invalide pomerili su ih na drugo mesto. Oni su sankcionisani i opomenuti kako im se ne bi ponovila ova greška - rekli su nam u policiji.

fakti

n U prvih sedam meseci ove godine u Beogradu je 90.000 građana kažnjeno zbog prekršaja u saobraćaju

n Parking mesta rezervisana za konkretnog invalida označena su i tablom s registarskim brojem vozila

n Sekretarijat za saobraćaj obeležava parking mesta za vozila invalida sagledavši specifične zahteve i probleme osoba sa invaliditetom

n Kazna za nepropisno parkiranje na mestima rezervisanim za invalide je 7.065 dinara, dok je na trotoaru 4.710 dinara

Kazna 7.065 dinara

Međutim, ovaj slučaj nije usamljen. Građani s Banovog brda žale se da im pauk odnosi vozila u blizini policijske stanice u Lješkoj ulici, iako se službena vozila policije nalaze odmah do njihovih. Radnici „Parking servisa" redovno obilaze ovaj teren, ali „pokupe" samo nepropisno parkirane civilne automobile, dok policijske limuzine ostavljaju.

- To se dešava svakodnevno. Prošle nedelje sam išla u policijsku stanicu da registrujem automobil. Parkirala sam vozilo između dva policijska automobila, ali kada sam se posle desetak minuta vratila, videla sam da je moje vozilo odneto, a automobili policije još stoje! Ja sam platila kaznu jer sam nepropisno parkirala, i to je u redu. Međutim, zašto „Parking servis" nije odneo i vozilo policije koje je takođe bilo nepropisno parkirano - pita se Beograđanka Milena Savić.

Ukoliko neko od građana, kao i policajaca, ostavi vozilo na parkiralištu rezervisanom za invalide, a radnici „Parking servisa" odnesu vozilo, kazna je 7.065 dinara.

Нема коментара: