brojač poseta

понедељак, 10. август 2009.

Poginuli suvozači

U dva udesa na putu Kladovo - Negotin nastradali Borislav Balčanović (41) iz Rtkova i Dragoslav Andrejević (56) iz Velesnice, kada su automobili u kojima su bili sleteli s puta i prevrnuli se

"Kadet" uništen

„Kadet" uništen... Zbog rasutog benzina postojala opasnost da dođe do eksplozije

U dve odvojene saobraćajne nesreće koje su se u subotu uveče dogodile na teritoriji Kladova poginuli su Borislav Balčanović (41) iz Rtkova i Dragoslav Andrejević (56) iz Velesnice. Obojica su bili suvozači, a oba udesa izazvali su vozači sa kojima su bili u kolima. U nesrećama su povređene tri osobe, dve teže i jedna lakše.

Prva nesreća dogodila se kod sela Kostol, gde je „opel kadet" borskih registracija, kojim je upravljao Dragoje Boboković (38), usled neprilagođene brzine udario u banderu i nekoliko puta se prevrnuo. Suvozač Borislav Balčanović, inače profesionalni vozač u prevozničkoj firmi „Top turist", zadobio je povrede od kojih je ubrzo preminuo, vozač Boboković lakše je povređen, dok je saputnik Vidoje Šćoić (46) sa povredama glave opasnim po život zadržan u kladovskoj bolnici. Vozač „kadeta" je sproveden u Okružni sud u Negotinu, a krv će mu biti data na analizu.

Stravičan udes u selu Kostol dogodio se ispred kuće porodice Jovanović, čiji su članovi u tom trenutku sedeli u dvorištu.

Poginuli suvozači

- Bilo je oko pola devet. Spremali smo se da večeramo kada smo začuli strahovit udarac i prasak. Pomislio sam da su kola udarila nekog motoristu. Izleteo sam na ulicu i u jarku video smrskani „opel kadet". Sijalica na betonskoj banderi nije gorela i odmah mi je bilo jasno da su kola u nju udarila i prevrnula se. Jedan od putnika je izleteo, a dvojica su bila prikleštena u kolima - kaže Željko Jovanović.

Kladovo - Negotin Put smrti

Prema rečima Ljubiše Jovanovića, put Kladovo - Negotin u poslednje vreme postao je „put smrti".

- Ovde u Kostolu stradalo je mnogo ljudi. Put je ravan, pa se ludački vozi. Znam bar šestoricu koji su poginuli nedaleko odavde na mestu gde put pravi veliku S krivinu. Intervenisali smo kod policije u Kladovu da postave ležećeg policajca, ali nam je rečeno da je to regionalni put - kaže Ljubiša Jovanović.

Pored Hitne pomoći, na mesto nesreće stigla je i dežurna ekipa Vatrogasno-spasilačke jedinice iz Kladova.

- Zbog rasutog benzina po putu i opasnosti da ne dođe do eksplozije, ručnim alatima razvalili smo sedišta i oslobodili vozača i suvozača, koji je kasnije preminuo - kaže jedan od vatrogasaca.

Druga saobraćajna nesreća dogodila se pola sata kasnije, oko 21 sat, na magistralnom putu Kladovo - Negotin kod Velesnice. I u ovom udesu je poginuo suvozač Dragoslav Andrejević. Nesreća se dogodila kada je Ljubomir Ljubecić (61), vozač „micubiši pajera", zbog nepropisnog preticanja udario u zadnju levu stranu „seata" austrijskih registarskih tablica, kojim je upravljao Nebojša Draganović (34) iz Kladova. Ljubecić je izgubio kontrolu nad vozilom, sleteo s puta i nekoliko puta se prevrnuo. Nesrećni Andrejević poginuo je na licu mesta, dok je vozač „seata" zadobio teške povrede i nalazi se na lečenju u kladovskoj bolnici.

Нема коментара: