brojač poseta

субота, 22. август 2009.

Neverovatno, ali istinito: Velja Ilić preti po zakonu?!

Marko Nicović, nekadašnji šef beogradske policije i advokat, smatra da pretnje Velimira Ilića da će „sledeću budalu koja ga bude zavitlavala upucati u čelo" nisu dovoljan razlog, barem što se zakona tiče, da mu se i oduzme oružje!

Velja Ilić

- Ako ima dozvolu za posedovanje i nošenje oružja i ukoliko njegova pretnja nije direktno bila uperena protiv osobe, odnosno, ukoliko nije nekom imenom i prezimenom poručio da će ga ubiti, policija ne može da mu oduzme oružje. Naravno, i ukoliko nekom poimence zapreti, za to moraju da postoje svedoci, a ne tek rekla-kazala priče - napominje Nicović.

S druge strane, Zoran Dragišić, docent na Fakultetu bezbednosti, smatra da postoji dovoljno elemenata da se Iliću oduzme oružje.

- Pod uslovom, naravno, da je Ilić zaista izjavio da će „upucati prvog sledećeg koji ga bude zavitlavao", onda, barem što se mene tiče, postoji sasvim dovoljno razloga da ga policija razoruža. - mišljenja je Dragišić. Oglasio se i ministar policije Ivica Dačić tvrdnjom da niko ne sme da uzima zakon u svoje ruke.

- Ako ima ugroženosti, MUP će pružiti zaštitu Iliću, kao i svakom drugom građaninu ukoliko se pokaže da je to opravdano i neophodno. Ilić se nikada nije obratio policiji zvaničnim zahtevom da mu se pruži zaštita, ali se više puta žalio na neke stvari za koje je tražio da se provere, što je MUP i uradio - kazao je Dačić.

Нема коментара: