brojač poseta

петак, 14. август 2009.

Muslimani osvajaju Evropu

Na internet sajtu "Jutjub" postavljen video-klip sa podacima koji govore o tome da će islam uskoro postati religija s najvećim brojem vernika u EU, a da će do 2025. trećina evropske dece biti muslimani

muslimani

Tokom narednih nekoliko decenija u Evropi će većina stanovništva biti muslimanske veroispovesti, predviđa jedan video na sajtu "Jutjub", kojeg je pogledao rekordan broj ljudi. Taj klip predviđa da će islam u vodećim zemljama EU uskoro postati religija sa najvećim brojem vernika, a da će do 2025. trećina broja evropske dece navodno biti muslimani.

Video-klip postavljen na "Jutjubu", koji je do sada pogledalo više od 10 miliona ljudi, pokrenuo je nagađanja o rastu broja muslimana u Evropi i svetu. Na snimku, koji traje oko osam minuta, iznosi se podatak da je u protekle dve decenije, zahvaljujući migraciji muslimana, broj stanovnika u Evropi porastao. Ukoliko se taj trend nastavi, za nekoliko decenija većina žitelja Starog kontinenta će se klanjati Alahu. Takođe, podseća se na reči predsednika Libije Muamera el Gadafija, koji je predvideo da će muslimani vladati Evropom.

Demografi: Do 2050. godine 20 odsto muslimana

U zemljama Evropske unije (EU) će do polovine ovog veka oko 20 odsto stanovništva biti muslimani, objavio je britanski "Dejli telegraf", pozivajući se na procenu statističkih stručnjaka.
- Rastući broj doseljenika iz muslimanskih zemalja, u kombinaciji sa niskim natalitetom starosedelačkog evropskog stanovništva, osnovni je razlog što se u naredne četiri decenije očekuje naglo uvećanje broja muslimana u Evropi - navode statističari.

- Alah će podariti pobedu islamu u Evropi bez mačeva, pušaka i osvajanja. Nisu nam potrebni teroristi, ni bombaši samoubice. Više od 50 miliona muslimana će pretvoriti Evropu u muslimanski kontinent za samo nekoliko decenija - izjavio je svojevremeno Gadafi.
Video na "Jutjubu" predstavlja i demografske podatke za najveće evropske zemlje, Nemačku, Francusku, Veliku Britaniju, a velika pažnja je posvećena broju muslimana u odnosu na druge veroispovesti.
Zemlja koja će, prema podacima u video-klipu, najbrže postati većinska muslimanska jeste Holandija. Već je u ovom trenutku 50 odsto novorođenčadi muslimansko, što znači da će za 15 godina oni činiti polovinu ukupnog broja stanovnika.
Za Francusku se navodi da je 30 odsto stanovništva mlađeg od 20 godina muslimansko. To je obrazloženo podacima da prosečna francuska porodica ima 1,8 dece, dok je za porodicu muslimana naveden neverovatan podatak da u proseku broji 8,1 dete. Na osnovu 4,5 puta većeg fertiliteta izvodi se zaključak da će Francuska za 39 godina postati islamska republika.

muslimani

U Velikoj Britaniji, muslimanska populacija se u proteklih 30 godina povećala sa 82.000 na čak 2,5 miliona.
Za Nemačku su predviđanja da će za 50 godina postati većinski muslimanska zemlja, dok se za Rusiju iznosi podatak da će 40 odsto njene vojske već u narednih nekoliko godina činiti muslimani.

Broj muslimana u najvećim zemljama EU i SAD

zemlja br. stanovnika br. muslimana

Francuska 62,3 miliona oko 6 miliona
Nemačka 82,5 miliona 3 miliona
Holandija 16,3 miliona 945.000
Britanija 58,8 miliona 1,6 miliona
SAD 306,9 9 miliona

Demografi, međutim, tvrde da procene u videu sa "Jutjuba" nisu potkrepljene činjenicama. Prema navodima stručnjaka, koje je preneo britanski BBC, u klipu se ne navode izvori objavljenih podataka. Demografi, takođe, kažu da ne postoje valjani podaci o prirodnom priraštaju u Francuskoj, jer se u toj zemlji ne vodi evidencija o veroispovesti novorođenih i samim tim je nemoguće utvrditi koliko se muslimanske dece rađa.
- Da bi se ostvarile prognoze da će Holandija pre svih postati većinski muslimanska zemlja, potrebno je da Holanđanke koje su muslimanske veroispovesti rađaju 14 puta više od žena drugih vera. Prema službenim statistikama, u Holandiji je udeo muslimana u ukupnoj populaciji samo pet odsto - preneo je BBC.
Stručnjaci dodaju da su i za Englesku podaci netačni. Naime, stručnjaci ističu da je prema popisu stanovništva iz 1981. godine u zemlji bilo oko 300, a ne 82.000 muslimana, što ukazuje na mnogo manji priraštaj od navedenog. Ipak, tačni podaci će biti izneti u javnost kad se obavi popis stanovništva 2011. godine.

Нема коментара: