brojač poseta

среда, 19. август 2009.

Medvedev: Likvidirati teroriste bez emocija i kolebanja

Ruski predsednik Dmitrij Medvedev založio se danas za nemilosrdan obračun sa teroristima, u govoru na zasedanju Saveta za bezbednost Rusije, čije su teme bile terorističke i ekstremističke pretnje u Severnokavkaskom regionu.


"Protiv njih treba nastaviti borbu bez prenemaganja, likvidirati ih bez emocija i kolebanja, jer u suprotnom nećemo ostvariti uspeh", rekao je Medvedev na sednici, na kojoj se raspravljalo o stabilizaciji socijalno-političkog stanja i merama za neutralizaciju terorističkih i ekstremističkih pretnji na Severnom Kavkazu.

Ruski predsednik je rekao da za napade na rukovodstvo ruske republike Ingušetije, rukovodilaca policije i pravosuđa, civila i aktivista za ljudska prava treba da budu propisno kažnjeni, preneo je Itar-tas.
Prema rečima Medvedeva, poslednji događaji pokazuju da se nedavni utisak o znatnom poboljšanju stanja na Kavkazu u vezi sa manifestacijama terorizma nije potvrdio.

"Cilj mera koje se preduzimaju treba da bude kardinalno poboljšanje situacije. Potrebno je promeniti teritorijalnu nadležnost za suđenje u predmetima ekstremističkog i terorističkog karaktera, kako banditi i korupcionaši ne bi mogli da vrše pritisak na sud. Ako ne možemo kvalitetno da pozovemo na odgovornost bandite ovde, radićemo to na drugom mestu - u Mosvki, u Sankt Peterburgu, na Kamčatki. Oni treba da budu kažnjeni i u zatvoru", istakao je Medvedev, založivši se istovremeno da teroristima i banditima sude samo profesionalne sudije, a ne i porotnici.

Нема коментара: