brojač poseta

понедељак, 17. август 2009.

Jenjavaju gužve na graničnim prelazima

Na graničnim prelazima velike gužve su juče počele da jenjavaju. Carinici očekuju još jedan veliki talas narednog vikenda kada je poslednja velika smena turista u popularnim letovalištima

Na Horgošu sve manje gužve

Očekuje se još jedan jači talas narednog vikenda... Na Horgošu sve manje gužve

Na graničnom prelazu Horgoš, na granici s Mađarskom, u noći između subote i nedelje na prelazak granice čekalo se oko četiri sata, dok na Kelebiji nije bilo čekanja. Juče u prepodnevnim satima na izlazak iz zemlje čekalo se desetak minuta na Horgošu, dok su vozači na ulazak u zemlju morali da se strpe oko pola sata.

Vođa smene na graničnom prelazu Gradina na bugarskoj granici Bojan Mladenović kaže da velikih gužvi na ovom prelazu nema.

- Na ulazu u zemlju čeka se pola sata, s tim što se vreme čekanja postepeno smanjuje, a na izlazu manje od pet minuta. Na ulazu imamo sedam traka, a posebnu traku i na ulazu i izlazu iz zemlje osposobili smo za putničke autobuse u kojima se turisti iz Mađarske, Poljske i drugih zemalja vraćaju s letovanja, tako da oni prolaze granicu brže i od putničkih vozila. Nema nervoze kod putnika. Očekujemo i narednog vikenda da imamo ovakvu situaciju na prelazu, a pretpostavljamo da bi u najgorem slučaju moglo da se čeka do sat vremena - rekao je Mladenović.

Na makedonskoj granici na graničnom prelazu Tabanovci kod Preševa juče nije bilo velikih gužvi. Po informacijama iz AMSS-a, nema dužih zadržavanja, u proseku se čeka po pola sata, a za povremene zastoje krivi su stari pasoši građana Srbije. Kroz osam saobraćajnih traka bez velikih zadržavanja prolazili su putnici u oba smera, kažu na prelazu, dodajući da će uskoro biti završena još četiri prolaza. Pribojavajući se gužvu u Tabanovcima, vozači su odlazili na granični prelaz Prohor Pčinjski. Ali tamo su tokom vikenda zabeležene veće gužve i zadržavanja do sat vremena.

Нема коментара: