brojač poseta

уторак, 25. август 2009.

Iznenađujuće činjenice o seksu i braku

Svi smo mi čuli da u braku seks lagano slabi, sve dok na kraju sasvim ne iščezne. Ali, prema časopisu „The New York Times“, brak i nije toliki seksualni zatvor.


1
Prosečno, bračni parovi imaju seksualne odnose oko 58 puta godišnje, a to je ipak jednom nedeljno. Broj seksualnih odnosa raste ako bračni par ima ispod 30 godina.

2 Ipak, normalno je da ima parova kod kojih seks nije na dnevnom redu. Prema tom istraživanju, oko 15 odsto bračnih parova nisu imali seks zadnjih pola godine do godinu dana.

3 Prema studiji sa Univerziteta iz Viskonsina sve žene koje jure karijeru mogu da odahnu. Mada se verovalo da jednaka primanja znače manje seksa u krevetu, to nije istina. Parovi koji isto zarađuju i dalje su aktivni u spavaćoj sobi.

4 Muškarci koji ženama pomažu u kućnim poslovima mnogo češće imaju seksualne odnose. U ovoj kombinaciji svako dobija, zar ne? Mi imamo manje posla, a oni imaju više seksa. Sledeći put kada se vaš muž pobuni oko pranja sudova, upoznajte ga sa rezultatima ovog zanimljivog istraživanja.

5 Bračni parovi koji oskudevaju u seksu češće se razvode od onih koji su još seksualno aktivni. Stručnjaci objašnjavaju da to i nije tako čudno, jer je seks jedan od sastavnih delova ljubavi. Da ne bude zabune, niko nije rekao da je glavni i jedini ključ za uspešan brak, ali svakako nijednom ljubavnom odnosu nije škodio višak seksa.

1 коментар:

Анониман је рекао...

Tacno, mislim na ovo vezano za kucne poslove, jer ja sam u braku mnogo zavoleo da perem sudove:-)))