brojač poseta

недеља, 16. август 2009.

Izboden nožem, ostavljen na ulici da umre!

Posle svađe u seoskoj kafani, trojica mladića napala Ivicu Lukića (34) iz Sonte. Jedan od napadača ubo ga nožem, usled čega je Lukić iskrvario na smrt

Izboden nožem, ostavljen na ulici da umre!

Mesto zločina... Od trojice napadača samo jedan zadržan u pritvoru

Ivica Lukić (34) iz Sonte iskrvario je na smrt nasred raskrsnice, nakon što su ga trojica mladića napala nožem posle svađe u kafani. Zločin se dogodio u noći između subote i nedelje nedaleko od kafane „Afrika", kada ga je nožem najverovatnije izbo Danijel V. (21), sa kojim su još bili Ivica I. (23) i jedan maloletnik. Nesrećni čovek uspeo je da se dovuče do raskrsnice Vojvođanske i Karađorđeve ulice, gde je pao i ubrzo izdahnuo.

Ivica Lukić

Žrtva... Ivica Lukić

Zločinu je prethodio sukob Lukića i Ivice I. u lokalnoj kafani. Lukić je prethodno u lokalu sedeo sa suprugom i bratom od tetke. Nakon što je suprugu ispratio kući, oko jedan sat posle ponoći, vratio se u kafanu da još malo posedi sa bratom.

- U kafani ga je napao Ivica I., ne zna se zbog čega tačno. Lukić je povredio ruku na staklu, ali je odmah došla patrola policije i smirila situaciju. Lukić je ostao još neko vreme u kafani, a onda je krenuo kući - kaže Pressov izvor, i dodaje:

- Međutim, nedaleko od kafane, u Kajmakčalanskoj ulici, Lukića su sačekali Ivica I. i njegovi prijatelji Danijel V. (21) i još jedan maloletnik. Napali su ga, a neko od njih je potegao nož, najverovatnije Danijel V. Lukić je zadobio najmanje dva uboda, jedan u predelu lakta, a drugi na levoj strani donje vilice, koji mu je najverovatnije presekao arteriju. Uspeo je da stigne do raskrsnice Vojvođanske i Karađorđeve ulice, gde se srušio i preminuo.

Policija je brzo identifikovala napadače i oni su privedeni. Nakon davanja izjave, Ivica I. i maloletnik koji je bio sa njim pušteni su kući, dok je Danijelu V. određeno policijsko zadržavanje do 48 sati.

Pokojni Lukić u Sonti je bio poznat kao miran i vredan čovek i veliki veseljak. Iza njega, u iznajmljenom stanu, bez ikakvih prihoda, ostale su supruga i dve maloletne ćerke.

- Bili smo svi veseli, pevali smo i smejali se. Moj Ivica je takav. Nikog ne dira, voli društvo i kafanu, al' nikad nije pravio probleme. Kad me je doveo kući smestio me je u krevet, poljubio i obećao da će se brzo vratiti. Negde oko dva probudio me je dever i rekao mi strašnu vest. Istrčala sam na ulicu, htela sam da ga vidim, ali mi nisu dali da priđem. Kažu da je jedan čovek pokušao da mu pomogne i zaustavi krv, ali da je ona toliko šikljala da nije mogao ništa. Ne znam kako ćemo dalje bez njega, on nam je bio i hranilac i oslonac - kroz suze priča Ivičina supruga Emina.

Majka Ljubica Lukić

Neutešna... Majka Ljubica Lukić

Teško potresen Ivičin otac smogao je snage da unuke Klaudiju (11) i Karolinu (6) odvede u svoju kuću, kako bi devojčice sačuvao od stresa. Njegova supruga Ljubica neprekidno je uz snaju, izbezumljena od bola za izgubljenim sinom.

- Ivica je radio kod privatnika, mučio se po terenima, nisu ga redovno ni plaćali. Od naših skromnih penzija pomagali smo im, samo da deca ne gladuju i imaju za školu šta im treba. Kad su izašli te večeri, starija unuka kao da je nešto predosećala. Bila je jako uznemirena, stalno je ponavljala da je nešto steže u grudima. Kad je saznala za oca, kroz plač je stalno ponavljala: „Znala sam, predosetila sam da će biti nešto strašno"... Bože, samo da skupimo snage da živimo dalje, da njih izvedemo na put. Ostaše moje male sirotice - plačući govori Ivicina majka Ljubica.

Meštani Sonte ogorčeni su zločinom. Po selu se priča da su napadači, osim što su često bili pijani, koristili i drogu. Svima su poznati kao problematični momci. Istražni sudija Okružnog suda u Somboru Ljubo Bačić naredio je da se telo ubijenog pošalje na obdukciju u Novi Sad.

Нема коментара: