brojač poseta

недеља, 23. август 2009.

Česi: Tukli smo srpske svinje!

Mediji u Češkoj hvale se kako su njihovi specijalci batinama sprečili „horde srpskih huligana da sruše Prag" Srbe sa pasošima zapadnoevropskih zemalja praška policija odmah oslobađala

Češki dnevnik „Blesk" izvređao je grupu Zvezdinih navijača

„Svinje"... Češki dnevnik „Blesk" izvređao je grupu Zvezdinih navijača

Češki mediji ushićeni su intervencijom svoje policije, koja je pretukla navijače Crvene zvezde pre utakmice sa Slavijom! Tamošnja štampa je pre meča digla tenziju i najavila da iz Beograda stižu „divlje horde zla", a posle svega konstatovali su da su srpski navijači - svinje!

Jedan od najtiražnijih čeških dnevnika „Blesk" je tako u izdanju od petka celu duplericu posvetio dešavanjima na ulicama Praga uz naslov „PRASATA" (Svinje). Takođe, i na naslovnoj strani je dominirala slika navijača Crvene zvezde sa podignutim rukama, koju propratio naslov: „Izvinite se srpske svinje". Autor teksta je konstatovao da je Prag bio domaćin „hordi zla sa Balkana".

Međutim, prema rečima jednog od navijača Zvezde koji je bio uhapšen u Pragu, incidente su isprovocirali upravo češki policajci. Policija je toliko daleko išla u nastojanjima da isprovocira goste da je upadala u lokale gde su „delije" sedele i branila im da pevaju?!! Do „kratkog spoja" došlo je prilikom kretanja navijača Crvene zvezde na utakmicu.

Češka policija je uhapsila nedužnu grupu navijača Crvene zvezde

Treniranje strogoće... Češka policija je uhapsila nedužnu grupu navijača Crvene zvezde

- Došli smo do ulaza u metro, ali onda je policija iz nepoznatih razloga odlučila da nas ne pusti unutra. Ne bi ni to bilo toliko strašno da su nas jednostavno pustili da se vratimo nazad. Međutim, oni su odlučili da nas drže u mestu. Krenulo je koškanje koje se završilo tako što su krenuli da mlate sve pred sobom. Pobegao sam u jednu od obližnjih radnji, ali su i tu upali i hapsili sve koji imaju bilo kakva Zvezdina obeležja. U pritvoru su nam poništili vize i svima kojima nisu pisali krivične prijave odredili novčanu kaznu od 200 kruna, što je osam evra - rekao je za Press jedan od navijača koji je uhapšen u Pragu.

Policija: Srbi, volite da kradete

Izveštači srpskih medija, prilikom povratka iz Praga, takođe su bili podvrgnuti kontroli češke policije na autoputu u blizini Brna. Kada je jedan kolega konstatovao da nema potrebe za tim jer su u autobusu samo novinari, češki policajac je samo odgovorio:

- Srbi ste, horda ste... Volite da otimate i kradete. Moramo da vas proveravamo - poručio je češki policajac.

Zanimljivo, češka policija je odmah oslobađala navijače Crvene zvezde koji poseduju pasoše zemalja iz Evropske unije. Na Centralnom trgu pre meča grupa navijača iz Beograda je bila najmirnija, a jedini incident se desio u bašti pivnice, kada je konobar zamolio Srbina iz Švedske da napusti lokal sa pivom koje je kupio u trafici. Pomenuti navijač ga je gađao konzervom, ali se situacija brzo smirila.

- Šta me briga i ako me uhapse. Kada vide da imam švedski pasoš, odmah će da me puste - neotesano je konstatovao Srbin iz Švedske.

Organizator utakmice Slavija takođe se svojski potrudio da Srbima presedne boravak u Pragu i da ih što manje uđe na stadion. Čelnici Zvezdinog protivnika kao da su se uplašili da bi Zvezda mogla imati veću podršku usred Praga, te su „delijama" tražili pasoše na ulazu na stadion, iako su prethodno obećali da to neće činiti. Treba li naglašavati da hotelijeri traže da dokumenta stoje u hotelu dok god se ključevi od soba ne razduže.

Ilija Spasojević

Zvezda dovodi Spasojevića iz Tbilisija

Sportski direktor Crvene zvezde Ivan Adžić, prilikom promocije štopera Milana Vilotića, poručio je da je prelazni rok možda završen. To „možda" zavisilo je od dvojice igrača. Jedan od njih je levi bek Nikola Vasiljević, koji je potpisao ugovor, a drugi bi mogao da bude crnogorski napadač Ilija Spasojević.

Kako prenosi podgorička „Arena", Spasojević se proslavio igrajući za gruzijski Dinamo iz Tbilisija, a zapeo je za oko Beograđanima upravo tokom nedavnog dvomeča ove dve ekipe u kvalifikacijama za Ligu Evrope. Istina, Spasojević nije igrao, ali su Zvezdini skauti, prikupljajući informacije o Dinamu, primetili impozantan učinak crnogorskog internacionalca. S obzirom na to da nije želeo da produži ugovor sa Gruzinima, već tada se šuškalo da će Spasojević biti novo pojačanje Zvezde. Spasojević je nedavno izjavio da mu je „Zvezdin dres dečačka želja".

Нема коментара: