brojač poseta

субота, 11. јул 2009.

U dve akcije uhapšena četiri razbojnika

U dve odvojene policijske akcije uhapšena su četvorica razbojnika.

Stan Đoni i Zoran Novaković

Dolijali... Stan Đoni i Zoran Novaković

U Zemunu su uhapšena trojica mladića koja su u sredu opljačkala poštu u Jajincima, dok je u Pančevu uhapšen Stan Đoni, koji se sumnjiči da je upadao u stanove starijih žena koje žive same i otimao im novac.

Dva dana posle pljačke pošte u Bulevaru oslobođenja u Jajincima i otimanja 300.000 dinara, policija je identifikovala i uhapsila trojicu pljačkaša. U akciji policije u Zemunu uhapšeni su Zoran Novaković (18) i dvojica sedamnaestogodišnjaka, P. M. i S. M. Prilikom hapšenja pronađeni su i pištolj i nož koji su pljačkaši koristili i 40.000 dinara od plena iz prepada, a kod maloletnog S. M. i manja količina droge „spid". Protiv trojice osumnjičenih policija je podnela krivične prijave za razbojništvo, a protiv maloletnog S. M. i za neovlašćenu proizvodnju, držanje i stavljanje u promet opojnih droga. Inače, vođa trojke Zoran Novaković je već ranije osuđivan za razbojništvo.

U zajedničkoj akciji beogradske i pančevačke policije uhapšen je Stan Đoni (32) iz Pančeva, koji se sumnjiči da je izvršio više razbojništava i krađa. Đoni je koristio putovanja, uglavnom po manastirima, kako bi upoznao starije žene i stekao njihovo poverenje. Koristeći se poznanstvom sa žrtvama, on je upadao u njihove stanove i uz pretnju nožem ili batinama otimao novac, zlatan nakit, mobilne telefone i digitalne fotoaparate. Prema podacima kojima raspolaže istraga, Đoni se predstavljao kao Nikola Stojanović, zvani Joca, a veruje se da su veliki broj starijih žena bile njegove žrtve.

Нема коментара: