brojač poseta

среда, 29. јул 2009.

Raspisana poternica za Abu Hamzom

Za Karajem Kamelom, poznatijim kao Abu Hamza raspisana je poternica, nakon što je pobegao iz Kazneno popravnog zavoda u Zenici gde je služio višegodišnju kaznu.

Abu Hamza (B92)
Abu Hamza (B92)
Iako je federalna uprava policije, pre deset dana, službeno obavestila Kazneno popravni zavod u Zenici o saznanjima koja ukazuju da će osuđenik Karaj Kamel pobeći, ukoliko mu bude odobren izlazak iz zatvora, uprava Zavoda i ministarstvo pravde Federacije BiH ignorisali su ovo obaveštenje i odobrili mu sedmodnevni odmor.

Direktor Zavoda u Zenici, Nihad Spahić, kaže da se posle isteka ovog roka, Kamel, poznatiji kao Abu Hamza, nije se vratio na odsluženje kazne, što znači da je u bekstvu.

“On je trebalo da se vrati 27. jula u 12 sati. Prvi sat posle ne dolaska, obavešten je federalni MUP, granična policija, a jutros je raspisana i poternica, kaže Spahić.

Iako je javnost zatečena saznanjem da je lice osuđeno za ubistvo, razbojništvo i pretnje tužiocima i koje je ranije proglašeno pretnjom za nacionalnu sigurnost, došlo u poziciju da se nađe na privremenoj slobodi, u upravi Zavoda kažu da je Kamel ispunio sve zakonske uslove jer je, kako kažu, izdržao trećinu kazne.

Direktor Spahić, međutim, nije pojasnio zašto se uprava oglušila o službeno obaveštenje policije.

Kamel izdržava jedinstvenu zatvorsku kaznu od tri godine i deset meseci, nakon što je izdržao kaznu od sedam godina za ubistvo Arapina poznatijeg kao Abu Velid.

Bio je osumnjičen za terorističke aktivnosti u Bosni i Hercegovini i Italiji. Početkom januara, trebalo je da bude isporučen Tunisu, gde je ranije osuđen na dvanaest godina zatvora.

Нема коментара: