brojač poseta

недеља, 19. јул 2009.

Prosinečki u bolnici!

Legendarni fudbaler Crvene zvezde zbog srčanih problema proveo četiri dana u bolničkoj sobi, lekari mu poručili da pod hitno mora da prestane da puši

Robert Prosinečki

Pao mu mrak na oči... Prosinečkom pozlilo na pripremama hrvatske reprezentacije

Bivši hrvatski reprezentativac Robert Prosinečki proveo je četiri dana u bolnici zbog iznenadnih problema sa srcem! Stanje člana legendarne generacije Crvene zvezde, koja je 1991. godine osvojila Kup evropskih šampiona, sad je ponovo pod kontrolom ali, kako kažu lekari, moraće drastično da promeni način života i da pre svega ostavi cigarete, koje su njegova velika ljubav!

Članu stručnog štaba hrvatskog selektora Bilića naglo je pozlilo početkom nedelje na pripremama hrvatske reprezentacije, zbog čega je prebačen u bolnicu za srčane bolesti „Magdalena" u Krapinskim Toplicama. Kako piše zagrebački „Jutarnji list", situacija je delovala krajnje ozbiljno i urgentno.

Lekari veruju da je Prosinečkom pozlilo zbog velike vrućine, ali i napora kojima se izlaže, jer je poznato da on svakodnevno igra fudbal i vežba. Najveći problem, ipak, predstavlja to što je strastven pušač već godinama, zbog čega su mu se, najverovatnije, i javili srčani problemi. Lekar zagrebačkog Dinama dr Josip Šojat kaže da je sa bivšim fudbalerom Crvene zvezde sada sve u redu, ali da će Prosinečki obavezno morati da ostavi cigarete.

- Sada je sve u redu, pa zaboga, da nije, ne bismo ga ni pustili iz bolnice. Testirali su mu srce i utvrdili da nema nikakvih oštećenja. Ipak, on će morati značajno da povede računa o svom zdravlju. Pre svega, pušenje više ne dolazi u obzir i on će cigaretama morati da kaže zbogom ako ne želi da se nešto slično ponovi - rekao je dr Šojat.

Srebrić: Verujem u njegov sportski duh!

Generalni sekretar Nogometnog saveza Hrvatske Zorislav Srebrić izrazio je nadu da će Robertovo veliko sportsko srce na kraju nadvladati sve probleme i da će se njegovo stanje vrlo brzo stabilizovati.

- Nalazi su zasad dobri i nadam se da će sve biti u redu. Delovalo je dosta ozbiljno, ali čini mi se da je sada sve pod kontrolom. Verujem u njegov zdrav sportski duh i veliko srce i mislim da će se sve vrlo brzo vratiti u normalu - poručio je Srebrić.

Robert Prosinečki ili, kako ga u njegovoj domovini zovu, Veliki Žuti, jedan je od onih sportista koji su na vrhuncu svoje igračke karijere konzumirali cigarete i to nikada nije bila neka preterana tajna. Postoje anegdote da je legendarni Ćiro Blažević još u Robertovim juniorskim danima u zagrebačkom Dinamu znao da mu pretura po džepovima i u njima nalazi cigarete.

Prosinečki je živi primer da kada posedujete vanserijski talenat, sebi možete dopustiti i takav luksuz kao što je pušenje. Žuti je član čuvene generacije Crvene zvezde koja je pokorila Evropu i čitav svet, u svojoj bogatoj karijeri nastupao je i za Real Madrid i Barselonu, a sa hrvatskom reprezentacijom je na Svetskom prvenstvu u Francuskoj 1998. godine osvojio tada neverovatno treće mesto.

On je i po završetku igračke karijere nastavio da puši i njegovi sugrađani znaju da njegov dan obavezno počinje u lokalnom kafiću sa espreso kafom i cigaretama. Prosinečki je deo stručnog štaba selektora Hrvatske Bilića i mnogi ga smatraju „mozgom" operacije. On se sve češće pominje i kao Bilićev naslednik.

Нема коментара: