brojač poseta

субота, 18. јул 2009.

Potera za pijanim vozačem koji je u otvorenom gepeku vozio drugove!

U filmskoj poteri policija je uhvatila Radomira B. (38) iz Požege, koji je sa 2,88 primila alkohola u krvi u otvorenom gepeku „audija 80" vozio dvojicu mladića!

Vozač „audija“ imao 2,88 promila alkohola u krvi, policija ga jurila sat vremena ... Izvor iz policije

Vozač „audija" imao 2,88 promila alkohola u krvi, policija ga jurila sat vremena ... Izvor iz policije

Potera za „audijem 80" počela je u Požegi i završila se posle jednočasovne jurnjave u užičkom naselju Krčagovo. U poteri je učestvovalo nekoliko automobila požeške i užičke policije. Sagovornik Pressa iz policije kaže da je sve počelo na ariljskoj rampi u Požegi, kada je patrola primetila „audi 80" stranih registarskih oznaka, koji se velikom brzinom kretao magistralnim putem u pravcu Užica.

- Policajci nisu mogli da poveruju kada su videli da u otvorenom gepeku sede dvojica mladića, dok je na mestu suvozača sedeo još jedan mladić! Automobil je velikom brzinom prošao pored njih! Saobraćajna patrola koja je dežurala u selu Rasna kod Požege pokušala je da zaustavi „audi", ali se vozač oglušio o njihovo upozorenje i nastavio vožnju ka Užicu. Nakon toga, u poteru se uključilo još nekoliko patrola. Mladić u „audiju" je imao veliku prednost, pa je stigao da u mestu Uzići, desetak kilometara od Požege, zaustavi svoje vozilo iz koga su izašla tri mladića. Potom se okrenuo ka Požegi, pa preko sela Visibaba i Rasna ponovo se vratio na magistralni put i nastavio ka Užicu - kaže naš sagovornik.

Iako su sve vreme potere za Radomirom, koji je mortus pijan vozio „audi" u pijanom stanju, bili uključeni rotociona svetla i zvučni signali policijskih automobila, on nije imao nameru da stane.

- Odmah je javljeno užičkoj policiji da osumnjičeni dolazi u Užice. Policija je pomahnitalog vozača zaustavila u užičkom naselju Krčagovo - dodao je naš sagovornik.

Radomir B. je uhapšen i odveden u policijsku stanicu u Požegu, gde je urađen alkotest. Utvrđeno je da je imao 2,88 promila alkohola u krvi! Utvrđeno je da se u „audiju" na mestu suvozača nalazio sedamnaestogodišnji mladić, dok su u gepeku sedeli još jedan sedamnaestogodišnjak i dvadesetjednogodišnji mladić. Radomiru se stavlja na teret da je izvršio krivično delo izazivanja opšte opasnosti i ometanje policajca u obavljanju poslova bezbednosti i održavanja javnog reda i mira.

Нема коментара: