brojač poseta

среда, 08. јул 2009.

Patrole na dva točka

Pored saobraćajaca i spasilaca, od juče Adom Ciganlijom patroliraju i policajci na biciklima. Patrole će brinuti o bezbednosti građana

Čuvari Ade... „Plavci" obilaze „beogradsko more"

Bezbednost posetilaca na Adi Ciganliji od juče je pojačana jer su policajci počeli da patroliraju i na biciklima. Oni će, pored saobraćajne policije i spasilaca, o sigurnosti građana brinuti svakog dana od 8 do 22 časa.

BROJKE

20 POLICAJACA patroliraće Adom

100.000 GRAĐANA dnevno poseti ovo gradsko izletište

200 MILIONA DINARA izdvojeno iz gradskog budžeta za ovaj projekat

14 SATI DNEVNO policajci će biti na Adi

- Za ovaj posao izabrano je 20 najboljih policajaca Policijske stanice Čukarica. Ukoliko bude potrebno, povećaćemo broj i uvesti noćnu smenu. Oni imaju ovlašćenja kao i svi policajci u gradu. Nije nam cilj stvaranje policijske države, već da stvorimo osećaj sigurnosti svih koji dođu da uživaju na ovom „beogradskom moru" - kaže direktor policije Milorad Veljović.

Letnje uniforme

On je istakao da je ovo dobar primer kako jedan grad sarađuje sa MUP-om, i najavio da će sledeći policajci na biciklima voziti Valjevom. Veljović se zahvalio predsedniku Skupštine grada Aleksandru Antiću, kao i predstavnicima JP „Ada" na pokrenutoj inicijativi kojoj je cilj bezbednost ljudi.

- Mi smo iz budžeta izdvojili 200 miliona dinara kao pomoć MUP-u, i taj novac ćemo različito raspodeliti tokom godine. Sada smo obezbedili letnje uniforme za ovu patrolu na Adi, ali planiramo da čitava beogradska brigada dobije takve uniforme. Cilj nam je podizanje bezbednosti građana, naročito dece, na najviši nivo i na tome se ne sme štedeti - istakao je Antić.

Policijske patrole na dva točka neće biti zadužene za kontrolu saobraćaja, već za opštu bezbednost posetilaca izletišta, koje dnevno poseti od 100.000 do 150.000 ljudi.

POLICAJCI ZADOVOLJNI

Policajci na „monti bajk" plavim biciklima i u plavim uniformama kažu da su zadovoljni novim prevoznim sredstvom.

- Ovi bicikli su isti kao oni koje građani rekreativno voze, ali nam brži i ne trebaju jer ima naših kolega na motorima. Od opreme imamo naoružanje, torbice, kacige... kao i svi policajci. Naša dužnost je, pored ostalog, i da obavestimo Hitnu pomoć ukoliko nekom eventualno pozli - priča policajac Kosta Mihajlov.

- Nadam se da će korišćenje bicikala olakšati rad na terenu i omogućiti bržu reakciju policije na čitavoj teritoriji Ade Ciganlije, koja je teško dostupna motornim vozilima. Zbog bezbednosti građana i sve većeg broja posetilaca morali smo brzo da odreagujemo i ideju odmah sprovedemo u delo - rekao je direktor JP „Ada Ciganlija" Zoran Gajić.

Spas za novčanike

S obzirom na to da ovo najveće kupalište naše prestonice ima veliki broj prilaza koji nisu zatvoreni i obezbeđeni, ovakav vid kontrole je bio neminovan. Kupači koje smo juče sreli na Savskom jezeru sa oduševljenjem su prihvatili ovu novost.

- To je odlično! Uvek se bojim da ponesem novčanik i mobilni kada krenem na kupanje jer se bojim lopova, to će ih sada uplašiti - kaže sugrađanka Ljubica Tepavčević, koja na kupalište dolazi s prijateljima.

Ovaj projekat finansirao je grad Beograd, koji je kao pomoć Ministarstvu unutrašnjih poslova na godišnjem nivou izdvojio 200 miliona dinara.

Нема коментара: