brojač poseta

недеља, 19. јул 2009.

Najmanje šestoro mrtvih u nevremenu

Najmanje šest osoba je juče poginulo, a pet ih se vodi kao nestale u nevremenu koje je pogodilo Nemačku, Italiju, Slovačku, Francusku, Mađarsku i Austriju

oluja, munje

Priroda... Potopljena Evropa

Olujna kiša izazvala je poplave u nemačkom mestu Nahterštet, na istoku zemlje, gde se jedna porodična kuća srušila pod bujicom, i u njoj su stradale tri osobe. U Gracu, drugom po veličini austrijskom gradu sa 250.000 stanovnika, proglašeno je vanredno stanje zbog elementarne nepogode. U tom gradu brojne ulice su poplavljene, a mnoga domaćinstva ostala su bez električne energije.

U Francuskoj, četiri osobe se vode kao nestale nakon što je njihov brod nestao u oluji tokom protekle noći duž francuske obale Sredozemnog mora, a potraga za njima je u toku.

Nevreme je zahvatilo i Italiju, a u odronu zemlje život su izgubile dve osobe u mestu Kanća, na severu zemlje. U ovom planinskom regionu Italije olujni vetar dostizao je brzinu od 100 kilometara na sat.

U Rimu su odložene plivačke trke na otvorenom, koje se održavaju od 17. jula do 2. avgusta, zbog snažnog nevremena koje je zahvatilo Italiju. Jedna osoba je poginula, a 40 je povređeno kada se zbog snažne oluje srušio šator na slovačkom muzičkom festivalu „Pohoda" u mestu Trenčin, gde se okupilo više od 30.000 ljudi.

Slovački mediji su, pozivajući se na slovačkog ministra unutrašnjih poslova Roberta Kalinaka, javili da je 15 osoba teže povređeno.

Zbog nevremena, međunarodni aerodrom u Budimpešti, gde je vetar dostizao brzinu od 140 kilometara na čas, bio je zatvoren pola sata.

Oluja je pogodila i mađarsko jezero Balaton, ali su kupači, ribari i surferi na vreme upozoreni da izađu iz vode.

Нема коментара: