brojač poseta

субота, 25. јул 2009.

Evakuisan Tržni centar ‘Ušće'

Više od hiljadu zaposlenih i posetilaca Tržnog centra „Ušće" evakuisano je sinoć oko 18.30 sati posle dojave o podmetnutoj bombi!

T.C. Ušće

Neslana šala... Kupci i trgovci posle dve dojave o bombi morali da napuste objekat

U ovaj najveći šoping-mol na Balkanu ubrzo su stigli više policijskih patrola i specijalizovana ekipa, koja je sa obučenim psom pregledala objekat i utvrdila da je dojava nečija neslana šala.

U policiji su nam rekli da je obezbeđenje TC „Ušće" juče dobilo dve dojave, prvu oko 16 sati, a drugu nekoliko minuta pre 19 sati, posle koje je i evakuisana zgrada.

- Posle prve dojave na lice mesta upućena je kontradiverziona ekipa, koja je pregledala objekat i utvrdila da je reč o lažnoj dojavi. Kada je nekoliko minuta pre 19 sati upućena druga pretnja i rečeno da će bomba biti aktivirana tačno u 19 sati, evakuisani su svi zaposleni i posetioci - kažu u policiji, i dodaju:

- Specijalizovana kontradiverziona ekipa je sa psom tada krenula u pregled tri podzemna sprata gde se nalaze garaže, a zatim i nadzemnih spratova u kojima se nalaze radnje. Pregled objekta trajao je više od tri sata i utvrđeno je da je i druga dojava lažna.

Menadžment Tržnog centra „Ušće" ogorčen je, kako su rekli, zlonamernim izazivanjem nesigurnosti i narušavanjem reputacije ovog objekta.

- Pretnja o postavljenoj bombi upućena je telefonom oko 19 sati i tada je muški glas na lošem engleskom jeziku tvrdio da je bomba postavljena i da će biti aktivirana tačno u 19 časova - kaže Pressov sagovornik iz Ušća.

On je napomenuo da su bezbednosne službe šoping centra brzo i adekvatno reagovale i u saradnji sa MUP-om Srbije izvršena je detaljna i stručna kontrola objekta.

Нема коментара: