brojač poseta

понедељак, 06. јул 2009.

Egzitovci pristižu od danas

Prve posetioce u Egzitovom kampu očekuju već danas, budući da se otvara u osam sati ujutru. U poslednjem trenutku izmenjena je lokacija za uređenje kampa

Egzit kamp

U društvu vršnjaka dobar provod zagarantovan... Prošlogodišnji kamp

Kamp je ponovo izmešten zbog visokog vodostaja Dunava i opasnosti od poplave na plaži Oficirac. Premeštanje kampa na novu lokaciju počelo je u petak po podne i uprkos bici s tesnim rokovima, organizatori uveravaju da su uspeli da pripreme novu lokaciju za kamp.

Nova lokacija je takođe na sremskoj strani reke, ispod kasarne na Trandžamentu koja se naslanja na Petrovaradinsku tvrđavu. Radovi na uređenju prethodne lokacije, plaže Oficirac, obustavljeni su u petak, a gradska komunalna preduzeća dobila su nalog da tokom vikenda urede prostor pored kasarne na Trandžamentu.

Organizatori Egzita saopštili su da je lokacija za kampa na prostoru bivše kasarne „Janko Čmelik" (Trandžament) dobijena uz saglasnost i podršku Vojske Srbije.

Egzit traje od 9. do 12. jula. Kamp će biti zatvoren 15. jula. Može da primi 20.000 kampera. Organizatori očekuju da će prvi gosti na kapije kampa, mahom iz Velike Britanije, stići pre otvaranja kapija u osam sati.

Tokom deset dana, sve službe u kampu radiće 24 časa dnevno. Ove godine, službe u kampu su uvećane za 30 odsto, a sanitetsko obezbeđenje je gotovo udvostručeno. Redari će brinuti za sigurnost i očuvanje reda i mira u kampu, a osoblje kampa pružiće svu potrebnu pomoć i informacije. Svi zaposleni u kampu lako se mogu prepoznati i svako od njih je na raspolaganju za pomoć svakom kamperu, poručuju organizatori.

U kampu će biti 160 toaleta, 150 slavina i 75 tuševa sa toplom vodom. Raznovrsna hrana i piće prodavaće se u okviru posebnog Foodland prostora u kampu. Kamperi će na recepciji kampa moći da plate čuvanje ličnih stvari i servis punjenja telefona, kamera i sl.

Posetioci kampa će, pored festivalskih suvenira, moći da kupe i kampersku opremu, šatore, vreće za spavanje, podloške za sedenje, dušeke na naduvavanje, kamperske stolice na rasklapanje, baterijske lampe, tende, pribor za jelo i piće i slično.

Cena narukvice za desetodnevni boravak u kampu košta 2.400 dinara i može se kupiti putem sajta Exitfest.org, kao i na recepciji kampa. Jedina nepovoljnost za posetioce kampa biće to što će plaža, na koju su navikli prethodnih godina, sada biti malo udaljenija, a i pitanje je da li će kupanje uopšte biti dozvoljeno zbog visokog vodostaja Dunava.

Нема коментара: