brojač poseta

субота, 11. јул 2009.

Diplomatski seks-skandal

Odlazak u javnu kuću koštao je britanskog diplomatu karijere jer je snimak seksa utroje osvanuo na internetu. Stručnjaci tvrde da je sve delo ruske obaveštajne službe koja se često služi takvim sredstvima za ucenu

Džejms Hadson često posećivao javne kuće

Slab na prostitutke... Džejms Hadson često posećivao javne kuće

Džejms Hadson (37), zamenik britanskog generalnog konzula u ruskom gradu Jekaterinburgu, napustio je Rusiju nakon što se na internetu pojavio video-snimak na kome se jasno vidi kako se „zabavlja" sa dve prostitutke. Istovremeno, portparolka Forin ofisa potvrdila je da je Hadson podneo ostavku, i dodala da se od svih diplomata Ujedinjenog Kraljevstva očekuje da pokažu „visok stepen ličnog i profesionalnog integriteta".

Hadson je počeo često da zalazi u jednu javnu kuću, što nije promaklo ruskim tajnim službama koje su se odmah latile posla. Za vreme jedne od Hadsonovih poseta dočekale su ga dve plavuše, s kojima se zabavljao ni ne sluteći šta se zapravo događa. Naime, neka od ruskih tajnih službi, za koje i danas većina ljudi koristi zajednički termin KGB, postavila je u sobu kamere i snimila sve detalje druženja neopreznog diplomate s dve prostitutke, za koje se tvrdi da su sigurno znale da se sve njihove aktivnosti snimaju.

Zabava sa dve plavuše

Kratak snimak zabave konzula Hadsona i dve plavuše pojavio se prvo na veb stranici informacia.ru pod naslovom „Doživljaji gospodina Hadsona u Rusiji", da bi potom visokotiražni britanski dnevni list „San" objavio slike sa snimka.

Hadson se na slikama vidi obučen samo u bade mantil, a na prvoj slici se ljubi s prvom devojkom posle njenog ulaska u sobu. Na sledećoj Hadson, kako i priliči džentlmenu, otvara bocu šampanjca, a na trećoj leži na krevetu s čašom u rukama, dok jedna plavuša kleči nad njegovim međunožjem i govori mu, na engleskom s tvrdim akcentom: „Da li bi to voleo?" Druga devojka za to vreme šeta po sobi. Na kraju se njih troje našlo bez odeće u postelji, da bi se snimak završio eksplicitnim scenama seksa utroje.

Eksplicitni snimci engleskog diplomate i dve dame brzo procurili u javnost

Snimila ga tajna služba... Eksplicitni snimci engleskog diplomate i dve dame brzo procurili u javnost

Stručnjaci tvrde da je sasvim jasno da su ruske tajne službe to uradile s namerom da tim filmom ucenjuju konzula i tako dođu do važnih i interesantnih informacija. Naime, konzulat u Jekaterinburgu je jedno od ključnih mesta za ekonomsku saradnju Britanije i Rusije, a poslovna špijunaža je delatnost na kojoj moderne tajne službe troše najviše svog vremena. Seks-afere i lepe žene kao oružje vekovima su dobar recept za dolazak do značajnih informacija.

Ambasador go i drogiran, ataše podvodač

Jedna od seks-afera iz diplomatskih krugova koje se pamte bila je ona kada je izraelski ambasador u El Salvadoru ujutru pronađen u vrtu svoje vile go, drogiran i vezan, a u ustima je imao lopticu koja se koristi u sado-mazo igricama. Drugi slučaj je kada je zamenik ruskog vojnog atašea povučen iz Viljnusa jer je otkriveno da se bavio pronalaženjem i odabirom muških prostitutki za potrebe svoje supruge.

- Poznato je da ruske službe bezbednosti imaju dugu istoriju, barem što se tiče snimanja filmova sa scenama eksplicitnog seksa ili slikanja kompromitujućih fotografija, koje prave sa ciljem da kontrolišu određene osobe - istakao je za britanski „San" jedan neimenovani izvor iz službe bezbednosti.

Kraj karijere

I ovog puta je na taj način završena jedna diplomatska karijera koja je pokazivala veliki potencijal. Hadson je radio u britanskim predstavništvima na vrlo osetljivim lokacijama. U službu je ušao 1994. godine i zatim radio u Sarajevu. Sledeće dve lokacije su mu bile Havana i Budimpešta, što pokazuje da je on možda bio „čovek za posebne zadatke".

Mnoge njegove kolege iz sveta diplomatije tvrde da su se ceo život plašile da im se ne desi tako nešto.

- Ceo život sam sanjao da će neka zemlja domaćin pokušati od mene da izvuče tajne informacije tako što će mi u krevet poslati predivnu plavušu - često je pričao jedan od starijih diplomata. Želja mu, kako je sam isticao, nije bila ispunjena - uvek je ostalo u vazduhu pitanje da li zbog toga što nije imao tajni ili zato jer su domaćini znali da je pod jakom kontrolom supruge.

Нема коментара: