brojač poseta

недеља, 26. јул 2009.

Četvoro poginulo u sudaru!

Nikola Vukić (41), njegova sestra Zora Knežević (39) i njen suprug Jovica (43), svi iz Stare Pazove, poginuli kada su se „zastavom 10" kod Bijeljine sudarili sa „džetom". U udesu poginuo i vozač „džete"

„Folksvagen džeta" i „zastava 10" potpuno uništeni u sudaru na putu Bijeljina - Pavlovića most

Stravično... „Folksvagen džeta" i „zastava 10" potpuno uništeni u sudaru na putu Bijeljina - Pavlovića most

Četiri osobe, od kojih su troje državljani Srbije, poginuli su u stravičnoj saobraćajnoj nesreći kod Bijeljine! Nikola Vukić (41), njegova sestra Zora Knežević (39) i njen suprug Jovica Knežević (43), svi iz Stare Pazove, stradali su kada su se „zastavom 10" direktno sudarili sa „džetom"!

U sudaru je poginuo i vozač „džete" Milovan Aničić (22) iz Velike Obarske kod Bijeljine, dok je Goran Devetak (36), suvozač u „zastavi", teško povređen. Kako Press saznaje, „zastavu 10" vozio je Nikola Vukić, koji se sa sestrom Zorom, zetom Jovicom i komšijom Goranom vraćao sa svadbe u Prijedoru!

Jovica i Zora Knežević poginuli u saobraćajnoj nesreći kod Bijeljine

Vraćali se sa svadbe... Jovica i Zora Knežević poginuli u saobraćajnoj nesreći kod Bijeljine

Nesreća se dogodila i nedelju u 2.45 časova na novoj zaobilaznici na magistralnom putu Bijeljina - Pavlovića most, kada su se direktno sudarili „ folksvagen džeta" i „zastava 10" rumskih registarskih oznaka!

- Dosadašnjom istragom utvrđeno je da se „zastava 10" kretala prema graničnom prelazu sa Srbijom, a „džeta" je naišla iz suprotnog pravca. Nesreća se dogodila na deonici puta u čijoj blizini nema kuća, tako da nije bilo očevidaca. Međutim, prema oštećenjima na oba vozila, utvrđeno je da se ovde radilo o direktnom sudaru. Više informacija o celom slučaju imaćemo po okončanju istrage - istakla je Merisa Nurkić, okružni tužilac iz Bijeljine, i dodala:

- Prilikom sudara Devetak je ispao iz vozila, a po dolasku policije i Hitne pomoći jedini je davao znake života, dok su ostali na mestu ostali mrtvi.

Povređeni Gorana Devetak juče je primljen na hirurgiju bijeljinske Opšte bolnice „Sveti vračevi", a njegovo stanje je i dalje veoma teško, potvrdio je juče dežurni hirurg dr Mirko Nacković.

- Pacijent je pod stalnim nadzorom na intenzivnoj nezi. Postoji sumnja i na unutrašnja krvarenja - rekao je Nacković, dodavši da Devetak ima nekoliko lomova na ekstremitetima i rebrima, kao i posekotine po glavi i šaci.

Uviđaj je obavila saobraćajna policija u Bijeljini, a tužilac Merisa Nurkić je naložila da se uradi saobraćajno veštačenje i utvrdi da li su oba vozila bila tehnički ispravna.

- Iako su oba vozača poginula, istraga će biti detaljno urađena, kako bi se utvrdili svi detalji nesreće - kazala je Merisa Nurkić, dodajući da će rezultati veštačenja uskoro biti poznati.

Nezvanično saznajemo da na putu nisu nađeni tragovi kočenja ni „džete" ni „zastave", pa se pretpostavlja da je do sudara došlo u punoj brzini oba automobila.

- Po dolasku na mesto nesreće, policijska patrola „zastavu" je pronašla u kanalu kraj puta, dok je „džeta" stajala u svojoj traci, ali okrenuta u kontrasmeru. Koliko je sudar bio strahovit najbolje pokazuje izgled oba vozila, koja su potpuno uništena, ali i delovi automobila koji su bili razbacani po magistrali u krugu od oko stotinak metara - kaže za Press izvor blizak policiji.

Slična nesreća u Donjoj Čađavici

Pre tačno mesec dana u mestu Donja Čađavica na putu Bijeljina - Brčko dogodila se slična nesreća u kojoj su poginuli vozač Muhamed Hokić (29) iz Austrije i njegovi saputnici Hasim Šulc (36) iz Bijeljine, Dragan Feriz (37) iz Lukavca i Mirela Bico (27) iz Gunje. Oni su se vozili u „BMW-u" koji se direktno sudario sa kamionom „MAN", za čijim volanom je bio Dragan Malić iz Prijedora, koji je prošao bez povreda.

Svi putnici iz „BMW-a" na mestu su ostali mrtvi, a vatrogasci su ih satima izvlačili iz smrskanog automobila.

Ekipa Pressa juče je posetila porodicu Knežević u Staroj Pazovi. Veliki broj rođaka, komšija i prijatelja došao je da roditeljima Zore i Jovice Knežević i njihovim sinovima izraze saučešće.

Mića Knežević, stric nastradalog Jovice, rekao je da su svi u šoku i ne mogu da poveruju šta se dogodilo.

- Otišli su na svadbu u Prijedor, ženio se Nikolin rođak. Krenuli su Nikola, Zora, Jovica i komšija Goran Devetak. Za udes smo saznali od rođaka koji su takođe bili na svadbi u Prijedoru. Oni su se zadržali, pa su nešto kasnije krenuli prema Srbiji i videli uništen Nikolin automobil. Oni su nam i javili da su Jovica, Zora i Nikola nastradali, a da je Goran teško povređen - rekao nam je Mića Knežević, koji je dodao da Zora i Jovica imaju dva sina stara 15 i 19 godina.

Нема коментара: